Κυριακή, Μαρτίου 13

9:02 μ.μ.

Περισσότεροι από τα 2/3 των συμμετεχόντων σε νέα επιστημονική έρευνα της δημοσκόπησης της ComRes για λογαριασμό του BBC Radio, δήλωσαν ότι τους αρέσει να ακούν μουσική όταν δεν νιώθουν καλά. 

Και περίπου 9 στους 10 συμφώνησαν ότι η μουσική κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται καλύτερα όταν είναι άρρωστοι ή βιώνουν δύσκολες καταστάσεις.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 1.000 ανθρώπων στο πλαίσιο της Faith in the World Week, η οποία ερευνά τη θεραπευτική δύναμη της μουσικής.* Πρώτο ήρθε το «Bohemian Rapsody», με δεύτερο το Dancing Queen των Abba και τρίτο το Happy του Φάρελ Γουίλιαμς.


Η μουσική χρονολογεί και εξελίσσει την ιστορία της ως παράλληλη μ' εκείνη της Γλώσσας, κατ' ουσίαν ως παράλληλη με την ανθρώπινη εξέλιξη. 

Καθώς ο έναρθρος λόγος ως ηχητικό μέσο δεν δύναται να αποδώσει το φάσμα των αποχρώσεων των κειμενικών, προσωπικών ανθρώπινων σκέψεων και συναισθημάτων ο άνθρωπος ανέπτυξε ένα νέο ηχητικό μέσο έκφρασης: τον Μουσικό Λόγο. 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ON LINE


www.freeplay.gr/index.php

 www.deezer.com/#home

 www.imeem.com

*  listen.grooveshark.com

 www.last.fm

 www.youtube.com



Ως μουσική ορίζεται η τέχνη που βασίζεται στην οργάνωση ήχων με σκοπό τη σύνθεση, εκτέλεση και ακρόαση/λήψη ενός μουσικού έργου. Με τον όρο εννοείται επίσης και το σύνολο ήχων από το οποίο απαρτίζεται ένα μουσικό κομμάτι.

Γνωστή και ως Απολλώνια Τέχνη, η μουσική παίρνει το όνομά της από τις εννέα Μούσες της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας. Καθ' αυτή την έννοια, η μουσική διέφερε σημασιολογικά της σημερινής χρήσης του όρου, και περιελάμβανε το σύνολο των τεχνών που βρίσκονταν υπό την προστασία των Μουσών. 

Στην Αρχαία Ελλάδα, ο όρος εννοούσε την Ποίηση, το Μέλος και τον Χορό ως μια αδιάσπαστη ενότητα τεχνών η οποία καλλιεργήθηκε ιδιαίτερα στο Θέατρο, ενώ τη θεωρία της Μουσικής εξέφραζε ο κλάδος της Αρμονικής. 

Ο διαχωρισμός αυτός υιοθετήθηκε και αναπτύχθηκε από τον δυτικοευρωπαϊκό πολιτισμό. Έτσι σήμερα μπορούμε να πούμε ότι η μουσική ως τέχνη, έρχεται να καλύψει την ανάγκη του ανθρώπου να εκφράσει με τους ήχους, τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις ψυχικές του καταστάσεις.


  Ουτοπία  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.