Παρασκευή, Φεβρουαρίου 13

11:17 μ.μ.


Μίζερη Μικροπολιτική της Διαστρέβλωσης 


   Ένα κείμενο που στρέφεται εναντίον της Ελληνικής Κυβέρνησης (Τσίπρα). 
   Συγκεκριμένα αναφέρει ότι ''...πρέπει να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων''. 
   Οι υπογράφοντες το κείμενο αυτό, αποκρύπτουν τα πρόσφατα στοιχεία που αποδεικνύουν τη συνεχή αύξηση του δημοσίου χρέους στο 180% του ΑΕΠ ενώ παρουσιάζουν τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα (το οποίο δεν περιλαμβάνει την αποπληρωμή των τόκων των δανείων) σαν ένδειξη ανάπτυξης.
   Αυτό το κείμενο που στηρίζει τις θέσεις της Μέρκελ και το οποίο χαρακτηρίζει τις διαπραγματευτικές προσπάθειες της Ελλάδας σαν «εμπόδιο» στο να βοηθηθεί η χώρα, υπέγραψε ο πρώην πρωθυπουργός Α.Σαμαράς στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος.
   Στο ίδιο κείμενο, με σαφώς αντιρωσικούς τόνους, εκφράζεται αλληλεγγύη στον πρωθυπουργό της Ουκρανίας, την επικράτηση του οποίου είχε προαναγγείλει το Στειτ Ντιπάρτμεντ, πριν από την πραξικοπηματική ανατροπή της προηγούμενης κυβέρνησης.
   Αντιμετωπίζοντας την Ελλάδα σαν μπανανία το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα φαίνεται ότι χρησιμοποιεί αυτόματους μεταφραστές για τα κείμενά του και έτσι στην επίσημη σελίδα του η ανακοίνωση στα Ελληνικά περιλαμβάνει απίστευτα μαργαριτάρια.
   Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι “η Ελλάδα είναι πίσω στην ανάπτυξη”. Παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση:

   ''Σήμερα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) πραγματοποίησε σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της άτυπης συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. 
   Κατά τη συνάντηση αυτή, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ τόνισαν την ετοιμότητά τους να βρουν μια λύση για τα οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα και εξέφρασαν την ελπίδα ότι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Τσίπρας, δεν θα θέσει σε κίνδυνο την πρόοδο που έχει επιτευχθεί (που την είδαν;) στο πλαίσιο της διακυβέρνησης του πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά. 
   «Καλούμε τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδα να μην θέσει σε κίνδυνο την οικονομική πρόοδο που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του Αντώνη Σαμαρά. 
   Οι θυσίες του λαού της Ελλάδα δεν μπορεί να τεθούν σε κίνδυνο με μονομερή συμπεριφορά και ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας οφείλει να τηρεί όλες τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση.  
   Η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει τους ανθρώπους της Ελλάδας προκειμένου να ξεπεράσουν τα οικονομικά προβλήματα τους. 
   Καλούμε τον κ.Τσίπρα να μην  αποτελέσει εμπόδιο στο να βοηθηθεί ο λαός της Ελλάδας, εξήγησε ο Πρόεδρος του ΕΛΚ, Joseph Daul, μετά τη σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ.   
   Μέλη του ΕΛΚ κρατών και κυβερνήσεων και ηγετών της αντιπολίτευσης που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής ομόφωνα σχολίασαν τιμητικά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του Αντώνη Σαμαρά (πρόοδο για ποιούς;). 
  ''Η χώρα είναι πίσω στην ανάπτυξη και η ανεργία μειώνεται. Στην Ελλάδα, όπως και στην Ισπανία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο, η ΕΛΚ -οδήγησε τις κυβερνήσεις να πάρουν τις σωστές οικονομικές αποφάσεις για να ανακτηθεί πάλι η εμπιστοσύνη των επενδυτών. 
   Βεβαίως, στην Ελλάδα ήταν πιο δύσκολο και πήρε περισσότερο χρόνο, αλλά ο Αντώνης Σαμαράς έχει θέσει τη χώρα σε μια πορεία προς τη σταθερότητα και την ανάκτηση εμπιστοσύνης. 
   Τώρα είναι στο χέρι του κ. Τσίπρα, του Πρωθυπουργού,  να εργαστεί από κοινού με τους εταίρους του στην Ελλάδα και να καταλήξουν σε συμφωνία σύντομα, προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση της κατάστασης, η οποία θα πλήξει τους ανθρώπους της Ελλάδα''. 
   Οι ηγέτες του ΕΛΚ παρόντες στη Σύνοδο Κορυφής εξέφρασαν επίσης την αλληλεγγύη με το λαό της Ουκρανίας, δήλωσαν την πλήρη εμπιστοσύνη τους στον Πρόεδρο Poroshenko και τον Πρωθυπουργό Yatsenyuk , και χαιρέτισαν τις προσπάθειες που οδηγούνται από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. 
   “Τα όπλα στο έδαφος της Ουκρανίας θα πρέπει να καθοριστούν. Οι ηγέτες του ΕΛΚ εξέφρασαν την ελπίδα ότι η συμφωνία Μινσκ θα είναι σεβαστή και θα οδηγήσει σε βελτίωση της κατάστασης επί τόπου. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη ότι ο Πρόεδρος Poroshenko και ο πρωθυπουργός Yatsenyuk θα κάνει ό,τι είναι στην αρμοδιότητά τους να βελτιώσουν την κατάσταση. 
   Εμείς αναμένουμε από τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, να τηρήσει επίσης κάθε ενιαία δέσμευση που έκανε στο Μινσκ. 
   Το ΕΛΚ θα σταθεί δίπλα στην ουκρανική κυβέρνηση για την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για να επιστρέψει η Ουκρανία προς τη σταθερότητα και τις οικονομικές επιδόσεις», κατέληξε ο πρόεδρος Daul.


Στο μυαλό μου ήρθε μια γνωστή ιστορία για την ανθρώπινη έχθρα και ως που μπορεί να δηλητηριάσει τη ανθρώπινη σκέψη. Η μοίρα που έχει έναν δικό της τρόπο να μας μαθαίνει, να μας ωριμάζει, λέει ότι έπαιξε ένα σκληρό παιχνίδι σε δυο ανθρώπους που ήταν άσπονδοι εχθροί.

Όταν έχω Ανάγκη να Δω το Κακό του Άλλου
δεν με νοιάζει το δικό μου ''κακό'' !


    Ένα σκληρό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα, που έχει έναν δικό της τρόπο να μας μαθαίνει, να μας ωριμάζει, σε δυο άσπονδους  εχθρούς. Αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν οι δυο τους με το ίδιο καράβι. 
   Για να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους, ο ένας πήγε πρύμνη και ο άλλος πλώρη.  
Η σφοδρή κακοκαιρία που τους βρήκε το πλοίο στη μέση του ταξιδιού, έκανε το κόσμο ανήσυχο και ένας ένας άρχισαν να μιλάνε για το ''τέλος τους''... 
   Όλα έδειχναν ότι το πλοίο ...θα βυθιζόταν!  
Ένας από τους δυο αναζητά και βρίσκει τον καπετάνιο και του κάνει την ερώτηση: 
  - Με συγχωρείτε, μου λέτε ποιο μέρος του καραβιού θα βουλιάξει πρώτο;
  - Η πλώρη απαντά ο καπετάνιος κρύβοντας την απορία του.
  - Πάρα πολύ ωραία απαντά ο ερωτών, αφού θα δω τον εχθρό μου να πνίγεται δεν με νοιάζει που θα πεθάνω...!


album

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.