Σάββατο, Αυγούστου 9

8:29 μ.μ.



μέρος 1ο


Ενέργεια και Ίαση από
Ανενεργές (;)  Ανακαλύψεις και Εφευρέσεις, 




1.  ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΕΝΟΥ

    Αυτό το είδος εφευρέσεων θα μπορούσε να εξαλείψει 
τις πετρελαϊκές κρίσεις και να βοηθήσει να λυθούν περιβαλλοντικά προβλήματα. 


Οι πιο συχνά ονομαζόμενες ηλεκτρικές γεννήτριες δωρεάν ενέργειας ή γεννήτριες δίχως καύσιμα, παράγουν περισσότερη ενέργεια απ’ ότι καταναλώνουν από οποιαδήποτε προηγούμενα γνωστή πηγή.
Χωρίς μπαταρίες, ούτε ντεπόζιτο καυσίμων, ούτε σύνδεση με πρίζα. Αντίθετα, αγγίζουν μια αόρατη πηγή ισχύος. 

Τέτοιες ανορθόδοξα καθαρές συσκευές παραγωγής ενέργειας υπάρχουν σήμερα και κατασκευάστηκαν ήδη απ’ τον 19ο αιώνα.


Ξεχάστε τις μηχανικές συσκευές αέναης κίνησης του Rube Goldberg. Τελικά αναγκάζονταν να σταματούν. Αντίθετα, νέοι μετατροπείς ενέργειας στερεάς κατάστασης (δίχως κινούμενα μέρη), λέγεται ότι αντλούν από ένα ενεργειακό πεδίο που μας περιβάλλει στο χώρο. 

Αυτή η πηγή άφθονης ενέργειας, είναι γνωστή στους φυσικούς σαν κβαντικές ταλαντώσεις μηδενικού σημείου του κενού. 
Ο όρος “μηδενικού σημείου” αναφέρεται στο φαινόμενο κατά το οποίο, ακόμα και στη θερμοκρασία που παγώνει η θερμική κίνηση των μορίων, στους μηδέν βαθμούς Kelvin, υπάρχει ακόμα ελαφριά κίνηση, που αποδίδεται σε δια-διαστασιακές ταλαντώσεις ή στην κοσμική ενέργεια. 
Ο μαγνητισμός και οι στροβιλιστικές κινήσεις από σπιν σε σπιν*, φαίνεται ότι ευθυγραμμίζουν αυτές τις τυχαίες ταλαντώσεις του κενού και τις ενεργοποιούν όπως και στο φαινόμενο Searl*.    Οι εφευρέτες τους, δίνουν διάφορα ονόματα στους μετασχηματιστές ενέργειας απ’ το κενό. 
___________________________________________________________

   * Σπιν,  Είναι μια θεμελιώδης ιδιότητα της ύλης που χαρακτηρίζει τα στοιχειώδη σωματίδια, τα σύνθετα σωματίδια και τους ατομικούς πυρήνες.
   .  Είναι τόσο θεμελιώδης ιδιότητα όσο το  φορτίο και η μάζα. 
   . Είναι βασικό κριτήριο στη διάκριση των κατηγοριών των διαφόρων σωματιδίων.
Το spin είναι καθαρά κβαντική ιδιότητα και 
δεν απαντάται στην Κλασική Φυσική.
   . Δεν είναι ιδιοπεριστροφή, κάτι που αποδεικνύεται πολύ εύκολα στα πειράματα 
σκέδασης.  
   . Είναι σταθερό για ένα συγκεκριμένο σωματίδιο καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.
_______________


   * Φαινόμενο Searl,  ή αλλιώς το «έγκλημα» του Searl ήταν το ότι τόλμησε να θέσει σε εφαρμογή και παραγωγή τη συσκευή του!   

   O καθηγητής John Roy Robert Searl, ένας πολύ σημαντικός εφευρέτης του χώρου της Ελεύθερης Ενέργειας, είναι μόνο, ένα, παράδειγμα από μια μακριά σειρά περιπτώσεων εφευρετών, που έχουν προτείνει βιώσιμες λύσεις στα ενεργειακά προβλήματα για να συνειδητοποιήσουν αργότερα ότι έχουν διαπράξει ένα από τα μεγαλύτερα «εγκλήματα» στην ιστορία: "Βοήθησαν την ανθρωπότητα να απαλλαγεί από τα ενεργειακά της δεσμά!" 


   Οι εφευρέσεις του Searl, η γεννήτρια SEG (Γεννήτρια Φαινομένου SEARL) και το TVG (Όχημα Αντεστραμμένης Βαρύτητας) είναι επαναστατικές στη σύλληψή τους. 
   Είναι μαγνητικές συσκευές με αρκετά πολύπλοκο σχεδιασμό και κατασκευή. Αρκετές προσπάθειες έχουν γίνει για να τις αντιγράψουν αλλά καμιά τους δεν έχει πετύχει. Και αυτό επειδή αυτοί που προσπάθησαν δεν μπορούσαν να κατανοήσουν τις μαθηματικές αρχές που εμπλέκονται στην κατασκευή κι έτσι απέτυχαν.   
   Σοφοί πρωτοπόροι στην "ελεύθερη ενέργεια" όπως ο Νίκολα Τέσλα και ο Βίκτορ Σάουρμπέργκερ έχουν πεθάνει,  ο J.R.R. Searl όμως είναι ακόμη ζωντανός και αγωνίζεται να υλοποιήσει τα οράματα του.
_________________________________________________________



Στη δεκαετία του 1930, ένας επιστήμονας στη Γιούτα, ο T. Henry Moray, εφηύρε μια συσκευή ενέργειας ακτινοβολίας, που τροφοδοτούνταν από τη θάλασσα ενέργειας στην οποία επιπλέει η Γη. 
Αυτή η θάλασσα που μας περιβάλλει, είπε ο Moray, είναι γεμάτη με ακτίνες,  οι οποίες διαπερνούν συνεχώς τη Γη απ’ όλες τις κατευθύνσεις, πιθανόν από   αναρίθμητους γαλαξίες. 

   Μετατρέποντας αυτήν την κοσμική ακτινοβολία βάθους, σε έναν περίεργα ψυχρό είδος ηλεκτρισμού, η συσκευή του άναψε λαμπτήρες πυράκτωσης, θέρμανε ένα σίδερο και κίνησε έναν κινητήρα.


   Μια πνευματική κοινότητα στην Ελβετία κατείχε μια επιτραπέζια συσκευή δωρεάν ενέργειας που δούλευε σε θερμοκήπια για χρόνια, αλλά τα μέλη της φοβήθηκαν ότι, οι εκτός κοινότητας θα έστρεφαν την τεχνολογία σε πολεμικούς σκοπούς. 
   Πριν η κοινότητα κλείσει τις πόρτες της στους αδιάκριτους, ευρωπαίοι μηχανικοί έγιναν μάρτυρες του μετασχηματιστή, ο οποίος παρήγαγε χιλιάδες Watt. Παρ’ όλα αυτά, οι περισσότερες απ’ τις άλλες συσκευές ανορθόδοξης ενέργειας βρίσκονται ακόμα στο στάδιο των αναξιόπιστων, άτεχνων πρωτότυπων. (Έτσι ήταν και το πρώτο αεροπλάνο των αδελφών Wright. Πέταξε μόλις 100 πόδια περίπου).

   Ο εφευρέτης των συστημάτων παραγωγής και μετάδοσης εναλλασσόμενου ρεύματος, ο μεγαλοφυής Nikola Tesla (1857-1943), λέγεται ότι έθεσε σε κίνηση ένα αυτοκίνητο 

Pierce-Arrow με μια συσκευή δωρεάν ενέργειας στη δεκαετία του 1930. Αν και δύσκολο να τεκμηριωθεί τώρα, έχουμε το λόγο του, ότι αυτό είναι δυνατό: 

   Είναι απλά θέμα χρόνου, το να επιτύχουν οι άνθρωποι να προσαρμόσουν τα μηχανήματά τους στους τροχούς της φύσης, είπε ο Tesla.


   Μεταξύ των εφευρέσεων δωρεάν ενέργειας του John Worrell Keely (1827-1898) είναι ο κινητήρας  [Hydro Pneumo-Pulsating-Vacuo motor, Υδρο Πνευμο-Παλμο-Κενού],  ο οποίος χρησιμοποιούσε την κοιλότητα (συντριβή) του νερού, και σίγουρα αυτό συνέβη, πριν απ’ την εποχή του Tesla

Αν και ο Kelly έφτασε σε ένα προχωρημένο επίπεδο κατανόησης της επιστήμης των ταλαντώσεων, απέτυχε να αναπτύξει μηχανές που θα μπορούσαν να χειριστούν άλλοι άνθρωποι. Η πρόοδος συνεχίζεται από άλλες κατευθύνσεις.

   Μια εταιρία στη Georgia πουλάει  [water cavitation devices, συσκευές κοιλότητας νερού], οι οποίες κυμαίνονται σε απόδοση από 110% έως 300%.


   Ο ερευνητής του Tesla, John Hutchison, στο Βανκούβερ στον Καναδά,  λέει ότι έχει την αίσθηση της φυσικής ροής μιας λεπτής πρωτογενούς ενέργειας. Την άνοιξη του 1995 παρουσίασε την τελευταία του εφεύρεση στον συγγραφέα και σ’ ένα μηχανικό. 


Ο μετασχηματιστής Hutchison περιλαμβάνει κρυστάλλινα υλικά και την αρχή του ηλεκτρικού συντονισμού. Περιστρέφει μερικά κουμπιά για να τον συντονίσει και η ροή ενέργειας ενισχύεται μέχρι που κινεί μια μηχανή διαμέτρου μίας ίντσας. 
   Η περιστροφή ενός μικρού έλικα δεν φαίνεται πολύ εντυπωσιακή, έως ότου θυμηθείς ότι δεν υπάρχουν μπαταρίες και ότι η συσκευή λειτουργεί για μέρες κάθε φορά.


Ο  Wingate Lambertson Ph.D. απ’ την Φλόριντα, πρώην εκτελεστικός διευθυντής της επιστημονικής και τεχνολογικής επιτροπής του Κεντάκι, ανακάλυψε μια συσκευή, η οποία μετατρέπει τις ταλαντώσεις της ενέργειας του κενού σε ηλεκτρισμό που ανάβει μια σειρά από λάμπες. 
Αυτός ο αξιοπρεπής πρώην καθηγητής, έφτασε στο προσκήνιο της δωρεάν ενέργειας από μια παρακαμπτήριο. 

   Στα μέσα της δεκαετίας του 1960 διάβασε το “Υπάρχει ένας Ποταμός” του Thomas Sugree, ο οποίος γράφει για τον αφανισμό της Ατλαντίδας εξαιτίας της κακής χρήσης ενός κρυσταλλικού συσσωρευτή ενέργειας.  

   Ο “ψυχικός”, φίλος του Lambertson, προσφέρθηκε αργότερα να συνεργαστεί για την αντιγραφή του πρώτου "Ατλάντειου ενεργειακού μετασχηματιστή", αλλά τελικά ο Lambertson επέστρεψε στην γνώση του των κεραμικών και των μετάλλων για να κατασκευάσει έναν μετασχηματιστή. 

   Ούτε η δική του, ούτε καμιά άλλη σημερινή μέθοδος μετατροπής της ενέργειας μηδενικού σημείου, δεν βασίζεται στην πρώτη "Ατλάντεια μέθοδο του κρυστάλλου", επειδή οι ερευνητές βρήκαν καλύτερες μεθόδους.  

   Επίσης, η ιδέα ενός κεντρικού σταθμού ενέργειας που να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε ένα έθνος είναι ξεπερασμένη, λέει ο Dr. Lambertson. 
   Οι μικροί μετασχηματιστές ενέργειας θα ακολουθήσουν το μονοπάτι του "προσωπικού μετασχηματιστή".



2.  ΨΥΧΡΗ ΣΥΝΤΗΞΗ*

   Στην Ιαπωνία, η ψυχρή σύντηξη ονομάζεται Ενέργεια Νέου Υδρογόνου και αυτό το έθνος που εξαρτάται απ’ το πετρέλαιο, καλωσορίζει τα επιτυχημένα πειράματα. Αντίθετα, δύο πρωτοποριακά πειράματα καταδιώχθηκαν στη Βόρεια Αμερική.


   Ένα επιτυχές πείραμα κοινοποιήθηκε στο Monte Carlo τον Απρίλιο, στην 5η Διεθνή Διάσκεψη για την Ψυχρή Σύντηξη*. 

   Η εταιρία Clean Energy Technologies της Φλόριντα, επέδειξε ένα στοιχείο ψυχρής σύντηξης με απόδοση ενέργειας μέχρι δέκα φορές πιο πολύ απ’ την κατανάλωση. 


   Και άλλες εταιρίες ποντάρουν επίσης σ’ αυτή τη νέα πηγή ενέργειας θερμότητας, η οποία θα μπορούσε να κινήσει ηλεκτρικές γεννήτριες.


   Τι προκαλεί πραγματικά την σύντηξη των ατομικών πυρήνων και απελευθερώνει ενέργεια, δίχως εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και πιέσεις; 

   Ένας Ρουμάνος φυσικός που γράφει στο περιοδικό “Infinite Energy”, ο Dr. Peter Gluck, αναρωτιέται αν θα μπορούσε να είναι εν μέρει ένα καταλυτικό πυρηνικό αποτέλεσμα και εν μέρει ένα καταλυτικό κβαντικό αποτέλεσμα, που παρέχουν τη σύλληψη της ενέργειας μηδενικού σημείου, την πανταχού παρούσα ενέργεια z-p*.
________________


  * Σύντηξη, Με τον όρο σύντηξη χαρακτηρίζεται η τήξη διαφόρων ουσιών που βρίσκονται σε ανάμειξη. 
   Πυρηνική σύντηξη  ή σύντηξη των πυρήνων, στην πυρηνική φυσική είναι η συνένωση (συνήθως ελαφρών πυρήνων) προς βαρύτερους με ταυτόχρονη παραγωγή ενέργειας. 

   Η τόσο μεγάλης ισχύος, πηγή ενέργειας του Ήλιου, είναι πυρηνικές αντιδράσεις  σύντηξης που πραγματοποιούνται στο εσωτερικό του  – όπου το υδρογόνο μετατρέπεται σε ήλιο.

   *  Ψυχρή σύντηξη,  σ' έναν αντιδραστήρα  πραγματοποιείται η εξώθερμη πυρηνική αντίδραση μεταξύ Νικελίου και Υδρογόνου.

   Ενώ οι αντιδράσεις σύντηξης υδρογόνου εξελίσσονται κάτω από πολύ υψηλές θερμοκρασίες συνέχεια στον Ήλιο, καθώς και σε θερμοπυρηνικούς αντιδραστήρες.

   Ο πυρήνας Νικελίου  απορροφά ένα πρωτόνιο (υδρογόνο) και μετατρέπεται σε πυρήνα Χαλκού, παράγοντας ενέργεια. Ο Χαλκός στη συνέχεια μετατρέπεται πάλι σε Νικέλιο διαμέσου της βήτα διάσπασης. 
_____________________________________

φαινόμενο Casimir


   * Ενέργεια z-p,   Η ενέργεια του κενού ή ενέργεια του μηδενικού σημείου (Zero Point Energy) είναι η ελάχιστη ενέργεια την οποία είναι δυνατό να κατέχει ένα σύστημα σε κβαντικό επίπεδο.

   Στην κοσμολογία η ενέργεια του κενού θεωρείται ότι είναι η πηγή της κοσμολογικής σταθεράς.   
Πειραματική απόδειξη της ύπαρξης της ενέργειας του κενού αποτελεί το περίφημο φαινόμενο Casimir.
______________________________________________________ 



                              
Το μαγικό κουτί, 
η ενέργεια και η μαζική κατανάλωση 



   Μια ομάδα ερευνητών από τη Ξάνθη πέτυχαν πριν από λίγα χρόνια πυρηνικές αντιδράσεις χαμηλής ενέργειας σε περιβάλλον δωματίου, με διάταξη σχετικά πολύ μικρών διαστάσεων - συγκεκριμένα υποστηρίζουν πως πέτυχαν ψυχρή σύντηξη υδρογόνου, παρουσία νικελίου.
   Από την αρχή η ελληνική πολιτεία φυσικά αδιαφόρησε εντελώς για στήριξη και χρηματοδότηση - αλλά δεν λέμε και κάτι καινούργιο. 
   Η νεοσυσταθείσα εταιρία (Defkalion) προσκλήθηκε στον Καναδά-Βανκούβερ όπου και εγκαταστάθηκε διοικητικά. 

   Ένα ερευνητικό κέντρο δημιουργήθηκε στο Μιλάνο. Αυτό το καλοκαίρι άνοιξε θυγατρική στην Ελλάδα με γραφεία στη Λ. Συγγρού (Αθήνα), με γεωγραφική ευθύνη της τα Βαλκάνια και τη Μ. Ανατολή.  
   Τον ερχόμενο Οκτώβριο γίνεται εισαγωγή στο καναδικό χρηματιστήριο.   Το site της εταιρίας: http://defkalion-energy.com/

   Πριν από λίγες βδομάδες, σε συνέδριο γύρω από τη ψυχρή σύντηξη  (ενός τομέα έρευνας που αποτέλεσε διαχρονικά τον περίγελο της επιστημονικής κοινότητας ως 'τσαρλατανισμός' και 'άγιο δισκοπότηρο')   http://iccf18.research.missouri.edu/, παρουσιάστηκαν από 3 διαφορετικές πηγές οι θεωρητικές αποδείξεις της επιτυχούς λειτουργίας της πειραματικής διάταξης που χρησιμοποίησαν οι Έλληνες ερευνητές. 


 Η  εταιρία Defkalion προχώρησε σε ζωντανή, 8ωρη, ιντερνετική μετάδοση λειτουργίας του πρωτότυπου αντιδραστήρα της (Hyperion), με την ελεγκτική παρουσία 3ου, ανεξάρτητου παρατηρητή.      Προκειμένου να αποδείξουν τη διαφάνεια του πειράματος, το χημικό περιεχόμενο του αντιδραστήρα άδειασε από υδρογόνο, γέμισε με αργό, ξαναάδειασε και ξαναγέμισε live με ...απλό υδρογόνο. 
   Η διαδικασία αυτή παίρνει περισσότερη ώρα από όση επέτρεπε η ζωντανή μετάδοση ώστε ο αντιδραστήρας να φτάσει το μέγιστο της απόδοσης, αλλά παρ'όλα αυτά προχώρησαν στο πείραμα. 
   Το αποτέλεσμα: η διάταξη παρήγαγε σταθερά 5.5KW με κατανάλωση μόλις 2.7KW.   Δηλαδή του δίνεις 1 και παίρνεις 2, οπότε αυτοσυντηρείται με σταθερή ενεργειακή απόδοση... 





Απόσπασμα από συνέντευξη στον Τάσο Καφαντάρη 
από το www.tovima.gr/science/article/?aid=486578


Γιατί η εταιρία Δευκαλίων έφυγε 
από την Ελλάδα ;


"... Συζήτησα αρκετά με τον διευθύνοντα σύμβουλο της "Δευκαλίων" Αλέξανδρο Ξανθούλη,  τον τεχνικό διευθυντή της Γιάννη Χατζηχρήστο και τον διευθυντή μάρκετινγκ Συμεών Τσαλίκογλου για το τι συνέβη ώστε «να τα μαζέψουν και να φύγουν από την Ελλάδα» και το τι σχεδιάζουν να κάνουν εφεξής. 

   Μου αφηγήθηκαν όλες τις πτυχές της 18μηνης αναμονής τους να λάβουν από την Πολιτεία την ελάχιστη στήριξη που ζητούσαν: αναγνώριση του τομέα ερευνών τους ως μιας ακόμη πράσινης τεχνολογίας και ένα απλό δάνειο για την ολοκλήρωση των ερευνών και δοκιμών. 


   Όλες οι υποσχέσεις αποδείχθηκαν φρούδες, είτε από ανικανότητα των αρμοδίων να κατανοήσουν το θέμα είτε από «εσκεμμένη αδιαφορία» ή από σύγκρουση συμφερόντων με τους νυν ενεργειακούς προύχοντες της χώρας. 

   Μου είπαν ονόματα για όλη αυτή την ψυχοφθόρα λιτανεία που έζησαν, αλλά επέμειναν στο off the record. 

   Μόνο σε ένα ξέσπασμά του ο Γιάννης Ξανθούλης μού είπε: «Λίγο μετά το περσινό σας άρθρο στο "Βήμα" μάς ήλθαν για έλεγχο κατόπιν επώνυμης καταγγελίας ότι κατασκευάζουμε παράνομες γεννήτριες. 

   Οταν ο έλεγχος τελείωσε αποδεικνύοντας το ψευδές της καταγγελίας, ρωτήσαμε ποιος την έκανε και τότε, αυτομάτως, η καταγγελία βαφτίστηκε ανώνυμη».

   Τον ρώτησα αν όντως η κυβέρνηση είχε θεωρήσει σοβαρή την προσπάθειά τους. Μου είπε: «Αν η τεχνολογία μας δεν τους έπειθε, δεν τους έπεισε το ότι μας επισκέφθηκε ο ίδιος ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) για να ενημερωθεί; 

   Δεν πήραν είδηση την επίσκεψή του όταν έκλεισαν τους δρόμους της Γλυφάδας για να φθάσει ως εδώ; Ή ότι μου ζήτησε ενημέρωση ο Μπαρόζο;».



Πλειοδότες οι Τούρκοι!


   «Αλήθεια», τον ρώτησα, «ποιοι ξένοι σάς επισκέφθηκαν πρώτοι και πόσοι άλλοι μετά;». 


  - «Πρώτοι ήρθαν οι Κινέζοι» μου είπε, «αλλά τα ήθελαν όλα δικά τους. Ακολούθησαν... οι πάντες. Σχεδόν όλα τα μεγάλα βιομηχανικά κράτη. 

   Τα λιγότερα ζήτησαν οι Τούρκοι, που μας έβαλαν στο τραπέζι μια επιταγή 100 εκατ. ευρώ, ζητώντας μόνο να μεταφερθεί η έδρα στην Τουρκία και να λέμε ότι η τεχνολογία είναι τουρκική. 
   Μας πρόσφεραν αυτά τα λεφτά όταν ακριβώς τα χρειαζόμασταν περισσότερο, αλλά δεν μας πήγαινε η καρδιά να δεχθούμε».

   «Και τώρα; Γιατί στον Καναδά;». 


   - «Γιατί εδώ όχι μόνο δεν μας βοήθησε κανένα από τα ερευνητικά ινστιτούτα που απευθυνθήκαμε», είπε ο κ. Ξανθούλης, «αλλά έφθασε ο βουλευτής Κοντός της Ξάνθης να κάνει επερώτηση την άνοιξη στη Βουλή για τα... πυρηνικά απόβλητα που θα αποθηκεύαμε στο λιμάνι της Καβάλας! 
   Αντίθετα, ο Καναδάς μάς δέχθηκε χωρίς όρους. 
   Και όχι μόνο μας επιχορηγεί και μας δίνει επίσημη άδεια λειτουργίας με την πιστοποίηση ότι δεν πρόκειται για συμβατική πυρηνική τεχνολογία, αλλά και μας διαθέτει δωρεάν τα εθνικά του ενεργειακά εργαστήρια για ό,τι χρειαστούμε». «Πάντως», πρόσθεσε, «στον Καναδά μετακομίζουμε μόνο προσωρινά, μέχρι να ολοκληρωθεί η φάση πρωτοτυποποίησης, βιομηχανικών δοκιμών και έγκρισης παραγωγής και διάθεσης βιομηχανικού προϊόντος. Έπειτα  από το πολύ τρία χρόνια σχεδιάζουμε να επιστρέψουμε στην πατρίδα μας. 
   Άλλωστε ο συνολικός σχεδιασμός μας είναι για μια εταιρεία με θυγατρικές σε όλες τις ηπείρους του πλανήτη, καθώς ο στόχος μας είναι να αδειοδοτούμε την κατασκευή των συστημάτων μας από τρίτους. 
   Εμείς θα παρέχουμε μόνο την πρώτη ύλη, την ειδικά διαμορφωμένη "νανοσκόνη νικελίου"».

   Και όντως, διαβάζοντας το επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας είδα ότι έχουν τόσο τις προδιαγραφές άνετης προετοιμασίας στον Καναδά όσο και της μετέπειτα εμπορικής επιτυχίας: 

   Για κάθε δολάριο που θα ξοδεύουν ως εταιρεία στον Καναδά, η τοπική κυβέρνηση της Βρετανικής Κολομβίας θα βάζει άλλα τρία. 

   Όσο για τις προοπτικές, με κόστος μεγαβατώρας (MWh) λιγότερο από 5 ευρώ με τον αντιδραστήρα της (έναντι 107 ευρώ/MWh των φωτοβολταϊκών), η Δευκαλίων προσδοκά στο πενταετές πλάνο της να έχει το 2017 καθαρά κέρδη ύψους 19 δισ. ευρώ!  

   Ηδη έχουν συνάψει προκαταρκτικές συμφωνίες για αδειοδότηση κατασκευής με εταιρείες από 80 χώρες. Αλλά και οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές αεροπλάνων, αυτοκινήτων, σιδηροδρόμων και πλοίων του πλανήτη έχουν ήδη ζητήσει κοινή έρευνα και ανάπτυξη κινητήρων για τους τομείς τους.

   «Και οι πετρελαιάδες;» ρώτησα. «Δεν θα σας πολεμήσουν;». Η απάντηση του κ. Ξανθούλη ήταν: 


   - «Αν είχαμε ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία 10 χρόνια πριν, θα ήμασταν τώρα νεκροί. Αλλά τώρα, όπως μου είπε ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της Exxon, δεν μας βλέπουν ανταγωνιστικά.    Πολύ απλά, όπως μου είπε, σε δύο-τρία χρόνια θα μας κάνουν μια προσφορά εξαγοράς που δεν θα μπορούμε να αρνηθούμε».

   Διασταύρωσα αυτή τη νέα προσέγγιση των πολυεθνικών του πετρελαίου με μια κίνηση της Shell: μέσω του προγράμματος «Shell GameChanger» επιζητεί συνεργασία με ερευνητές της ψυχρής σύντηξης. 

   Προφανώς, τους βλέπει πολύ πιο σοβαρά απ' ό,τι οι δικοί μας ιθύνοντες.    

Το «μαγικό» κουτί



«Για εμάς, τους απλούς καταναλωτές ενέργειας, ποιο θα είναι το τελικό όφελος;». 

   - «Οτι αγοράζοντας με 5.500 ευρώ ένα κουτί μισού κυβικού μέτρου των 45 KW θα ξεχάσετε το κόστος ενέργειας του σπιτιού σας» μου απάντησε.


   Το μόνο που έμεινε αναπάντητο στον νου μου ήταν πόσο θα ισχύσει η διακηρυγμένη εμμονή της Δευκαλίων στη «μη χρήση της τεχνολογίας της για στρατιωτικούς σκοπούς». 

   Απ' ό,τι έμαθα εκ των υστέρων, μία από τις άδειες χρήσης που της ζήτησαν στον Καναδά ήταν για αξιοποίηση τέτοιας πηγής ενέργειας σε υπερελαφρά τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκια (UAV). 
   Και τότε θυμήθηκα μία ακόμη στιχομυθία μου με τον τεχνικό διευθυντή της Δευκαλίων: 

«Αν υποψιάζομαι σωστά», του είχα πει, «η τεχνολογία σας δεν ανατρέπει απλά την ενεργειακή οικονομία του πλανήτη αλλά επιτρέπει ακόμη και το όνειρο για διαστρικά ταξίδια». Μου απάντησε: 

   - «Γιατί νομίζεις ότι η NASA ενδιαφέρεται τόσο πολύ για εμάς;».

Καφαντάρης Τάσος,  Δεκέμβριος του 2012 
Τα αποσπάσματα της συνέντευξης είναι από το www.tovima.gr/  ___________________________________________________________





3.  ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ 
ΑΠ’ ΤΟ ΚΑΥΣΙΜΟ ΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ*


    Μια άλλη παραλλαγή του θέματος νερό – καύσιμο βασίζεται περισσότερο στις δονήσεις παρά στη χημεία. Με περισσότερο από 100% αποτελεσματικότητα, ένα τέτοιο σύστημα παράγει αέριο υδρογόνο και οξυγόνο από συνηθισμένο νερό, σε φυσιολογικές θερμοκρασίες και πίεση.


Ένα παράδειγμα είναι η ευρεσιτεχνεία 
U.S. 4,394,230, “Μέθοδος και Συσκευή Διαχωρισμού Μορίων Νερού”,  που εκδόθηκε για τον Dr. Andrija Puharich το 1983. 

   Η μέθοδός του έκανε περίπλοκες ηλεκτρικές κυματομορφές να συνηχούν με μόρια νερού και να τα διασπούν, απελευθερώνοντας υδρογόνο και οξυγόνο. 


   Χρησιμοποιώντας την αντίληψη του Tesla για τον ηλεκτρικό συντονισμό, ο Puharich μπόρεσε να διασπάσει το μόριο του νερού πολύ πιο αποτελεσματικά από την πρωτόγονη δύναμη της ηλεκτρόλυσης, που γνωρίζουν όλοι οι φοιτητές Φυσικής. 


   Να αναφερθεί ότι ο Puharich, οδηγούσε το αμάξι του σπίτι, χρησιμοποιώντας νερό σαν καύσιμο, για αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, σε ταξίδια στη Βόρεια Αμερική. 
   Σ’ ένα ψηλό ορεινό πέρασμα του Μεξικού, αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει χιόνι για καύσιμο. 
Η διάσπαση των μορίων του νερού όπως χρειάζεται να είναι σε ένα όχημα, είναι πιο επαναστατική απ’ τα συστήματα που κινούνται με υδρογόνο, με τα οποία έχει ασχοληθεί κάθε μεγάλος κατασκευαστής αυτοκινήτων. 
   Με το συζητούμενο σύστημα, δεν χρειάζεται να κουβαλάς ένα ντεπόζιτο γεμάτο με καύσιμο υδρογόνο, το οποίο θα μπορούσε να είναι μια υποψήφια βόμβα.

   * Συντονισμός, είναι αυτός ο συντονισμός που διασπά ένα κρυστάλλινο ποτήρι, όταν ένας τραγουδιστής όπερας πετύχει ακριβώς τη νότα που δονεί όμοια με τη μοριακή δομή του κρυστάλλου.


   Ένας άλλος εφευρέτης που έφτιαξε άμεσα επιτυχώς καύσιμο από νερό, ήταν ο πρόσφατος Francisco Pacheco του New Jersey. Η Διπολική Αυτοηλεκτρική Γεννήτρια Υδρογόνου του Pacheco (ευρεσιτεχνεία U.S., 5,089,107), διαχώριζε το υδρογόνο απ’ το θαλασσινό νερό, όπως απαιτούνταν.


   Ένας πρωτοπόρος στη διάσπαση του νερού σε υδρογόνο και οξυγόνο, δίχως θέρμανση ή κοινό ηλεκτρισμό, ο John Worrell Keely, πραγματοποίησε άθλους, τους οποίους η επιστήμη του 20ου αιώνα είναι ανήμπορη να επαναλάβει. Δούλεψε με τον ήχο και άλλες δονήσεις για να θέσει σε κίνηση μηχανές. 


Για να απελευθερώσει ενέργεια από μόρια νερού, ο Kelly έχυσε ένα τέταρτο νερού σ’ έναν κύλινδρο, στον οποίο δονούνταν διαπασών στην ακριβή συχνότητα ώστε να απελευθερωθεί η ενέργεια. 

Αυτό σημαίνει ότι διέσπασε τα μόρια του νερού και απελευθέρωσε υδρογόνο, ή μήπως απελευθέρωσε μια πιο πρωτογενή μορφή ενέργειας; 


   Τα αρχεία που θα απαντούσαν τέτοιες ερωτήσεις έχουν χαθεί.  
Εντούτοις, ένα αιώνα αργότερα, ο Kelly δικαιώνεται. 

   Ένας επιστήμονας ανακάλυψε πρόσφατα ότι, ο Kelly ήταν σωστός στην πρόβλεψη της ακριβούς συχνότητας η οποία θα διασπούσε ένα μόριο νερού. 
   Ο Kelly αντιλαμβάνονταν τα άτομα, σαν περίπλοκα δονητικά φαινόμενα.

__ τέλος του 1ου μέρους του αφιερώματος  "Αόρατες Πηγές Ισχύος"__ 
___________________________________________________


Βίλχελμ Ράιχ: «Ο συσσωρευτής οργόνης», εκδόσεις «Πάλμοργον»
(Χρίστου Μουσουλιώτη), χωρίς τόπο και χρόνο εκδόσεως.
Βίλχελμ Ράιχ: «Η δολοφονία του Χριστού», έκδ. «Αποσπερίτης», Αθήνα, 1984.
Νταίηβιντ Μποαντέλα: «Βίλχελμ Ράιχ. Η ζωή και το έργο του», έκδ. «Πύλη», Αθήνα, 1982.
Νταίηβιντ Μαϊροβιτς-Τζέρμαν Γκονζάλες: «Ο Ράιχ για αρχάριους», έκδ. «Επιλογή»,
Θεσσαλονίκη, 1986.

http://www.forums.gr/
http://periergaa.blogspot.gr/
http://zenithmag.wordpress.com/
http://www.atlantisrising.com
http://www.egolpion.com
http://www.mousaios.gr/
http://eleftheri-epistimi.blogspot.gr/

album

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.