Πέμπτη, Απριλίου 17

4:41 μ.μ.


Οι Απορίες γεννούν Ερωτήσεις....

     [
Όλα τα παρακάτω είναι προϊόν μυθοπλασίας. Οι τυχόν ομοιότητες 
των ηρώων, είναι απλές συμπτώσεις και δεν έχουν καμία σχέση με τη πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. 
   Η αληθινή εικόνα της χώρας, είναι "virtual reality" "ευάερη", "ευήλια", 
με κοινωνικές υποδομές και σεβασμό προς τον πολίτη ώστε κι εκείνος χαρούμενος, ευτυχισμένος, χωρίς προβλήματα να μακαρίζει τους "άρχοντες" του, για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έκαναν ώστε να φτάσει η χώρα, σ' αυτό το αξιοθαύμαστο επίπεδο ευημερίας.... 
   Και βέβαια, επειδή οι προσπάθειες δεν θα σταματήσουν.... έχουν να 
δουν πολλά τα μάτια μας ακόμα... όσοι επιβιώσουν...!]

  ...και περιμένουν να Απαντηθούν

      Γιατί "μπήκαμε" στη "λαίλαπα του κοινού νομίσματος" αφού δεν είχαμε καταφέρει να δημιουργήσουμε τους "δείκτες" που έπρεπε? Αληθινούς όχι εικονικούς. 

     Να μπαίναμε όποτε είμαστε έτοιμοι... 

   Κι αν δεν είμαστε... να μην μπαίναμε ποτέ... Αφού δεν ανταποκριθήκαμε, αφού δεν εκμεταλλευτήκαμε σωστά το διάστημα "προετοιμασίας" της χώρας για την αλλαγή του νομίσματος....  
Αφού οι προσπάθειες μας δεν απέδωσαν....?
Αφού φαγώθηκαν, ανώφελα, τεράστια ποσά επιδοτήσεων, επιπλέον των δανείων, η χώρα παραμένει, δυστυχώς, μια "ανοχύρωτη πόλη".... Λειτουργεί σαν ένας χώρος που ο καθένας μπορεί με αυθαιρεσία, παραβατικά, να κάνει ότι θέλει... να κτίσει παράνομα, να φοροδιαφύγει ανεμπόδιστα, να κλέψει αξιοπρεπώς και ατιμώρητα το κρατικό (δανεισμένο) χρήμα....   
Δηλαδή ένα πλυντήριο ανομίας, όλα να φαίνονται "νόμιμα και καθαρά" και στη συνέχεια να διασφαλίσει, όσα μπορεί από τα αποκτηθέντα, στο εξωτερικό.   

   Ίσως θα έπρεπε...

   Σε μια Δημοκρατία ίσως θα έπρεπε, -πριν "ανέβει" η τιμή του νερού των 500 ml,  από 50 δρχ. 170 δρχ. σε μια νύχτα-, να γίνουν κάποιες ενέργειες σεβασμού και προστασίας προς τον πολίτη.

ενέργεια πρώτη:   Οι "Άρχοντες" να ήταν υποχρεωμένοι να ενημερώσουν του πολίτες, για τα υπέρ και τα κατά της ένταξης...  

ενέργεια δεύτερη: Δημοψήφισμα, οι ενημερωμένοι πολίτες πια, να αποφασίσουν για το μέλλον τους, να έχουν την ευθύνη των πράξεών τους...

ενέργεια τρίτη: Και βέβαια στην περίπτωση του "Ναι" από το δημοψήφισμα, όταν τα αληθινά στοιχεία μας (οι δείκτες) θα ήταν στο ζητούμενο ευρωπαϊκό επίπεδο, τότε.... Να "προχωρήσουμε", ειρηνικά και αναίμακτα... Και όχι "σφάζοντας" τον μισό πληθυσμό... 



   Όμως...



   Κι ο πιο άσχετος και ηλίθιος πολίτης αυτής της χώρας έχει καταλάβει πια, το "παιχνίδι" που παίχτηκε, όλα αυτά τα 25-30 χρόνια που τα "επιτελεία" εργάζονταν πυρετωδώς για την προκοπή της πατρίδας.....  υποτίθεται ήταν η περίοδος προετοιμασίας της χώρας ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στα ζητούμενα της Ευρωπαϊκής Μεγάλης Οικογένειας.   
   Τελείως φιλικά συμβουλεύουμε  τους ακριβοπληρωμένους πολιτικούς και συμβούλους τους, όλα τα "think tanks" της χώρας, να χαλαρώσουν... Όσο και να χτυπιέστε δεν πείθεται κανέναν...   Μην σκίζεται τα ιμάτια σας:  

"κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε, δεν φταίμε εμείς".... "Εμείς σας σώσαμε... προλάβαμε τη καταστροφή της χώρας"...  


   Μην φωνάζατε, μην κλαίτε.... όταν σας στριμώχνουν (τάχα μου) οι "στημένες δημοσιογραφικές επιθέσεις",  από τα έμμισθα όργανα σας, στα κανάλια.... Άλλωστε λίγοι μείνανε που σας βλέπουν.... έτσι... δε βαριέσαι,  αντί για κωμωδία.... 

       Οι μεγάλες απορίες

   Πώς, μόλις υπογράψαμε παραχωρήσεις εθνικού πλούτου,  μόλις η χώρα δέθηκε χειροπόδαρα, νομικά, μόλις μαζέψαμε το ιδιωτικό χρήμα της "μαρίδας" (βλέπε: χρηματιστήριο, κούρεμα ομολόγων),  η χώρα ξαφνικά να γίνεται "πλούσια" σε κοιτάσματα.....?  

   Που πήγε η ισχυρή οικονομία, η περίφημη σύγκληση, η (ψεύτικη) ισοτιμία που... ευτυχώς την "κλειδώσαμε" τότε.... μαζί με τον κ. Σημίτη ! ! ! Τότε δεν ξεκίνησαν οι επιδοτήσεις των κομμάτων, με δανεικά από τους "κουτόφραγκους"?


   Θέλω να καταλάβω: Που πήγε η καθαρή απαστράπτουσα Ελλάδα των Ολυμπιακών...  Γιατί οι "πανάκριβες" ολυμπιακές εγκαταστάσεις που σαπίζουν... δηλαδή σάπισαν πια, γιατί δεν τις Χρησιμοποιήσαμε...  Γιατί δεν τις χρησιμοποιούμε....  ?
Τους αγώνες δεν τους αναλάβαμε για να βγάλουν κάποιοι, την porse τους, το σκάφος,
ή μια αξιοπρεπή πισίνα στο "ψιλοαυθαίρετο" στη Μύκονο.


   Τους Ολυμπιακούς τους αναλάβαμε για ν' αποδείξουμε (στους εαυτούς μας  και στους ξένους), ότι δεν είμαστε μόνο φορείς θρύλων, ότι αξίζουμε και τώρα οι Ελληνες, τον θαυμασμό και τον σεβασμό άλλων λαών.  Και με τη ευκαιρία τόσων έργων θα "βελτιώναμε, θ' αναπτύσσαμε, να αναβαθμίζαμε" την ΕΛΛΑΔΑ, αισθητικά, πολιτιστικά, τουριστικά.
   Που πήγε η οχυρωμένη οικονομία των ακριβοπληρωμένων τεχνοκρατών ? Όσοι νομίζουν ότι ροκανίζοντας το χρόνο..... απομακρύνονται οι ευθύνες κάνουν λάθος. Οι ευθύνες που έχετε για όλο αυτό το μακελειό δεν παραγράφονται όσα νομοσχέδια 'παραγραφής' κι αν φέρετε ! 
    
Κι αναρωτιώμαστε:  "Είδες, ότι θέλουν κάνουν παρανομούν τα σκάνδαλα το ένα μετά το άλλο κι όμως τη βγάζουν καθαρή. Το σύστημα είναι παντοδύναμο".  Η δικαιοσύνη, τι κάνει ? 
εντάξει αυτοί δεν ντρέπονται, γιατί δεν επεμβαίνει η δικαιοσύνη?
Δεν βλέπει τις παρατυπίες τα δήθεν νομότυπα ? Γιατί αυτή η σιωπή?  εκτός αν εκτός από τυφλή είναι και κουφή. Ή μήπως είναι επιλεκτική και φτάνουν στην αντίληψη της όσα επιλέγει εκείνη (η δικαιοσύνη).  
Κατεστραμένες οικογένειες, υπολήψεις. Σβησμένες Ζωές, σκέψεις, λέξεις, έννοιες, σκόρπιες, άνθρωποι που δεν έφταιξαν... απλά έτυχε να μην ανήκουν στους 'εντός των τειχών' στους πελάτες των αρχόντων καλέ !  

   Το μεγάλο ανέκδοτο ; 
1) Συνεχίζουμε ακόμα τις επιδοτήσεις των κομμάτων, κάτι αναδρομικά συνταξιούχων βουλευτών (!), όχι όταν είχαμε χρήματα -υποτίθεται γιατί ήταν δανεικά-, αλλά τώρα, που δεν έχουμε... και σκέπτεσαι αφελώς, μα, πως μπορεί να είναι τόσο ανάλγητοι ;
2) Τις απαλλαγές φόρων των "υμετέρων", εν ήδη χορηγήσεων, 
3)τις δανειοδοτήσεις των κομμάτων από τις Τράπεζες. Τις Τράπεζες που εμείς "τροφοδοτούμε με δανεικά χρήματα"


   Αλήθεια πόσοι αιώνες θα χρειαστούν για να ξεπληρωθούν τα δανεικά που χρεωνόμαστε?  Δανειζόμαστε για να έχουν οι Τράπεζες, ώστε  να μπορούν να δανείσουν στα κόμματα... να μην εκτεθούν.... Να κάνουν κι αυτά με τη σειρά τους παιχνίδι με τα κανάλια...  Να μπορέσουν κι αυτά να δανειστούν από τις σωσμένες από μας Τράπεζες.... ακόμα και κάποια κανάλια που κανονικά θα έπρεπε να κλείσουν, όπως τόσα μαγαζιά έκλεισαν επειδή δεν έβγαιναν...         
   Γιατί το κράτος πληρώνει -με Δανεικά- εκτός από τις κοινωνικές ανάγκες, και αυτούς που είχανε ακριβά γούστα, αυτούς που είχαν λίγο μακρυά χέρια, αυτούς που δεν σεβάστηκαν τον όρκο τους....?

Γιατί συνέχισαν οι κομματικές επιδοτήσεις του '10 και του '11 του '12 του...  και πάει λέγοντας, αφού η χώρα έχει πτωχεύσει ; 

   Δηλαδή,  -οι απαξιωμένοι, θλιβεροί, υπήκοοι- μετράνε τις δεκάρες για τη σίτιση και οι "εκλεγμένοι" τους, συνεχίζουν να ζουν μέσα σε χλιδή, όχι εργασίας αλλά κοινωνικής παροχής. 
Οι φόροι που πληρώνουμε είναι κοινωνική παροχή προς αυτούς που επιτελούν το έργο της διακυβέρνησης του λαού και όχι της απομύζησής του. Είναι ένδειξη αποδοχής και αλληλεγγύης στους εκλεγμένους, όχι στους φεουδάρχες και την αυλή τους.
__________________________________________________________________

Όλα τα παραπάνω είναι απλές συμπτώσεις και δεν έχουν καμία σχέση με τη πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. 

Η αληθινή εικόνα της χώρας, είναι φωτεινή, μακάρια, ευάερη, ευήλια, όλα δουλεύουν με την ακρίβεια ελβετικού ωρολογίου και την συνέπεια ευρωπαίου πολιτισμένου δημόσιου λειτουργού, με χαρούμενους ευτυχισμένους κατοίκους, που μακαρίζουν τους "άρχοντες" τους, για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έκαναν ώστε να φτάσουμε σ' αυτό το αξιοθαύμαστο επίπεδο ευημερίας. Και βέβαια, επειδή οι προσπάθειες δεν θα σταματήσουν, έχουν να δουν πολλά τα μάτια μας ακόμα...όσοι επιβιώσουν...! Αχάριστοι !

 Ουτοπία 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.