Παρασκευή, Φεβρουαρίου 14

8:02 μ.μ.


Silbury Hill, Αγγλία.

   Ο λοφίσκος του Silbury κοντά στο Avebury του Wiltshire, είναι ο μεγαλύτερος που έχει φτιάξει ποτέ άνθρωπος σε ολόκληρη την Ευρώπη.  
   Για τους λίγους που δεν ξέρουν μπορεί να είναι μόνο ένας γιγάντιος λοφίσκος, αλλά αυτό που τον φέρνει στη λίστα μας είναι η χρονολογία κατά την οποία χτίστηκε, και το αίνιγμα που κρύβει. 

   Ο λοφίσκος του Silbury λοιπόν χτίστηκε στη Νεολιθική εποχή, περίπου 4400 χρόνια πριν. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το γεγονός ότι ο λοφίσκος χτίστηκε σε μια εποχή που ούτε καν το μέταλλο δεν είχε εισαχθεί στον πολιτισμό, τον κάνει μέγα οικοδόμημα. 

   Η βάση του είναι κυρίως η κιμωλία, και χρειάστηκαν περίπου 4 εκατομμύρια εργατώρες για να ολοκληρωθεί. Έχει 30 μέτρα ύψος και 160 μέτρα πλάτος.

   Αυτό που έλκει τους τουρίστες στο συγκεκριμένο αξιοθέατο, είναι το μυστήριο που κρύβει αυτό το οικοδόμημα που κόβει την ανάσα. 

   Έχουν δημιουργηθεί πολλοί θρύλοι που αφορούν το σκοπό και το περιεχόμενο αυτού του αρχαίου λοφίσκου, εκ των οποίων ένας περιγράφει τον τρόπο που ο Διάβολος έριξε λίπασμα για να τον φτιάξει, ενώ κάποιος άλλος λέει ότι είναι ο τάφος του βασιλιά Σιλ και του αλόγου του.

Utopia

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.