Παρασκευή, Φεβρουαρίου 14

6:44 μ.μ.




Εθνικό πάρκο των Σπηλαίων Carlsbad


Αυτά τα μεγαλοπρεπή οικοδομήματα βρίσκονταν κρυμμένα. Ηλικίας πάνω από 250 εκατομμύρια χρόνια... 
Και τότε ο Θεός είπε: «Συναχθήτω το ύδωρ… και οφθήτω η ξηρά!», και αποκαλύφθηκαν τα Σπήλαια Carlsbad. 

Τα Σπήλαια Carlsbad αποτελούνται από περισσότερες από 300 σπηλιές με ασβεστόλιθους που βρέθηκαν σε ένα απολίθωμα υφάλου. Η έκταση αυτών των οικοδομημάτων είναι τέτοια που μόνο το 10% έχει εξερευνηθεί από τους ανθρώπους. 


Εκπληκτικά ανεπτυγμένοι σταλακτίτες και σταλαγμίτες.  

Ο απόλυτος παράδεισος του φωτογράφου, θα λέγαμε.  Οι μόνοι άνθρωποι που πιθανά το απολαμβάνουν περισσότερο από τους φωτογράφους είναι οι… νυχτεριδόφιλοι…!

Το κύριο χαρακτηριστικό του Εθνικού Πάρκου των Σπηλαίων Carlsbad είναι το «μεγάλο δωμάτιο», όπου οι επισκέπτες πρέπει να κατέβουν σε βάθος περίπου 275 μέτρων για να νιώσουν την εμπειρία και την ομορφιά ενός πελώριου δωματίου με μήκος 549 μέτρα, πλάτος 76 μέτρα, και ασυνήθιστους σχηματισμούς…!




Όταν η φύση δημιουργεί βάζει την ψυχή της. Όταν η φύση είναι ο καλλιτέχνης  τότε είναι...  Γλύπτης...  είναι Ζωγράφος είναι Σκηνοθέτης....

Η πέμπτη μεγαλύτερη σπηλιά στον κόσμο, το σπήλαιο Lechuguilla βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Carlsbad στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ.

Είναι η πιο διάσημη από άποψη ασυνήθιστης γεωλογίας, με σπάνια αποθέματα σπηλαιοθεμάτων και μεγάλες ποσότητες γύψου και αποθέματα κίτρινου θείου καταθέσεις σε άριστη κατάσταση. 

Ωστόσο, η πρόσβαση στο σπήλαιο περιορίζεται μόνο στους εγκεκριμένους επιστημονικούς ερευνητές και σε ομάδες εξερεύνησης.

Utopia

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.