Σάββατο, Φεβρουαρίου 8

2:05 μ.μ.




Ένα παιχνίδι για την ιστορία της ζωή μας


         Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν σκεφτεί ποτέ ποια είναι η προσωπική τους ιστορία, η ιστορία της ζωής του, όπως αυτή υπάρχει κάπου σε κάποια βαθιά πλευρά της ψυχής τους. 

   Ωστόσο, έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να μην υπάρχει κάτι άλλο περισσότερο δυνατό που να περιγράφει την εμπειρία σου και το πόσο χαρούμενος είσαι.
   Οι ιστορίες σου επηρεάζουν την ίδια την αντίληψή σου για τον κόσμο που σε περιβάλλει. 

   Πώς;  Μία έρευνα από το science NOW έδειξε ότι οι αισθητήριες περιοχές του εγκεφάλου (περιοχές του εγκεφάλου ενεργοποιούνται όταν δίνουμε προσοχή προς τον έξω κόσμο) ήταν ανενεργές όταν τα άτομα άκουγαν με την κυριολεκτική γλώσσα. 

    Όμως, όταν άκουγαν μεταφορική γλώσσα—ιστορίες που περιέγραφαν τον έξω κόσμο—οι αισθητήριες περιοχές του εγκεφάλου ενεργοποιούνταν.

   Με λίγα λόγια, οι μεταφορές στο λόγο και άλλες ιστορίες είναι βαθιά συνυφασμένες  με την ανθρώπινη επικοινωνία και φαίνεται ότι έχουν να κάνουν με το πώς αντιλαμβανόμαστε στον κόσμο.
   Όταν γνωρίζεις ποια είναι η προσωπική σου ιστορία, τότε έχεις τον έλεγχο μίας αόρατης δύναμης που διαμορφώνει σιωπηλά την αντίληψή σου για τον κόσμο και το δρόμο που παίρνει η ζωή σου. 
   Είναι ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της ταυτότητάς σου, που πολύ άνθρωποι φαίνεται να αγνοούν. 
   Οι υγιείς και χαρούμενοι άνθρωποι έχουν προσωπικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν ωριμότητα, ισορροπία και αποδοχή της αλήθειας. 
Ωστόσο, οι προσωπικές ιστορίες δεν ξεκινούν πάντα με αυτό τον τρόπο. Χρειάζεται να είναι ενημερωμένες ώστε να ταιριάζουν με την ηλικία σου και την εμπειρία σου τώρα.

   Μια απλή άσκηση  σου αποκαλύπτει ποια είναι η προσωπική σου ιστορία τη δεδομένη στιγμή. Κάνε το και ανακάλυψε πώς ο ασυνείδητος νους σου ακολουθεί την ιστορία της ζωής σου.
   Γράψε μέσα σε πέντε λεπτά ή λιγότερο σε ένα χαρτί την ιστορία της ζωής σου. Μην κάνεις καμία διόρθωση, καμία πρόβα στο κείμενο, μην έχεις δισταγμούς.
   Σκέψου τι θα έλεγες σε έναν πρόθυμο να σε ακούσει, αλλά ξένο σε εσένα; 
   Διάβασε την φωναχτά.    Τι Νοιώθεις;
   Είναι αυτή η ιστορία της ζωής σου αν ακολούθησες τα βήματα σωστά, 
   Τώρα ό,τι δεν σου αρέσει, άρχισε να το αλλάζεις, όσο προλαβαίνεις.
   Κι όταν ανακαλύψεις την προσωπική σου ιστορία … ετοιμάσου να την διαγράψεις, αν θέλεις να είσαι ένας Ελεύθερος άνθρωπος.



Utopia

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.