Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27

4:16 μ.μ.



Δημήτρης Κολλάτος

Συνέντευξη στην "Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής"


Κώστας Παπαναγιώτου
   Συνεχίζει να βρίσκεται δυναμικά στο προσκήνιο της πολιτικής επικαιρότητας ο σκηνοθέτης Δ. Κολλάτος. Μετά τη δράση του με το κίνημα "Πόρτα-Πόρτα", εφορμά με τώρα για να μπει στην Ευρωβουλή ως επικεφαλής της "Κίνησης Πολιτών": 

   - "Θέλω να εκπροσωπήσω σ' αυτήν την χώρα μας αγωνιστικά και χωρίς συμβιβασμούς, ανυπομονώ να πολεμήσω στην Ευρώπη για την Ελλάδα" δηλώνει μεταξύ άλλων. 


   Αρχικά, τι θα θέλατε να μας πείτε για το νέο αγωνιστικό ξεκίνημά σας, κ. Κολλάτο;



-   Θα σας πως, ότι αντιστέκομαι. Και αυτό δεν το κάνω για πρώτη φορά. Πιστεύω βαθιά, ότι οι Έλληνες πολιτικοί ηγέτες είναι ανάξιοι και συμβιβασμένοι και η αυλή τους τους χειροκροτεί χωρίς κουράγιο, ενώ όλοι οι άλλοι τους μισούν αλλά δεν κάνουν τίποτα. 
   Η χώρα μας, η πατρίδα μας, πεθαίνει. 

   Γεννιούνται κάθε χρόνο 7.000 λιγότερα παιδιά, ενώ οι καλύτεροι νέοι φεύγουν ακατάπαυστα για το εξωτερικό. Θα απομείνουν αυτοί οι νέοι που έξω δεν τους χρειάζονται. 

   Και όσα παιδιά ικανά και έξυπνα παραμένουν με την θέλησή τους στην χώρα μας, γιατί πιστεύουν ότι αυτό έχουν καθήκον να κάνουν, θα πρέπει να γίνουν μπροστάρηδες στην εξέγερση που θα ξεκινήσουμε συμμετέχοντας όλοι. 
   Γονείς και παππούδες, οι οποίοι μέχρι τώρα αδράνησαν και συνεχίζουν να αδρανούν, έχοντας μεγάλες ευθύνες γι αυτό.

   Κι εγώ, που πάντα βρίσκομαι μαχητικά στις αγωνιστικές επάλξεις, ενώ δεν πιστεύω ότι η τρομοκρατία είναι λύση, αυτή την φορά θα λάβω μέρος στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου με ένα ψηφοδέλτιο που θα γράφει "Κίνημα Πολιτών", κάνοντας για μια ακόμη φορά το καθήκον μου. 

   Στις ευρωεκλογές όλη η Ελλάδα είναι μια εκλογική περιφέρεια. Και όλοι μαζί εμείς οι Έλληνες πρέπει να συμμετάσχουμε σ' αυτές, κάνοντας μια ειρηνική επανάσταση. 

   Προσωπικά θα συμμετάσχω στις ευρωεκλογές ως υποψήφιος ευρωβουλευτής που δεν θα επιδιώξει να γίνει αρεστός στου ξένους. Θα πάω για να πολεμήσω και να υπερασπιστώ τα συμφέροντα της χώρας μας. Μας χρωστάνε, δεν τους χρωστάμε! 

   Τα δίκαιά μας πρέπει να υπερασπιστούμε στην Ευρωβουλή και να πολεμήσουμε όσους παρανομούν εις βάρος μας, ζητώντας επαναθεώρηση των σχέσεων τους μαζί μας και πρωταρχικά δικαίωση.
   Όσο για τα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν, το ζήτημα δεν είναι αν θα τιμωρηθούν οι μικροκλέφτες, τα μικρολαμόγια, αλλά οι μεγάλοι υπεύθυνοι, οι: 
   Κ. Σημίτης, Γ. Παπανδρέου, Β. Βενιζέλος και Α. Σαμαράς. 
   Όχι ότι δεν ευθύνεται και ο Καραμανλής, που πρόλαβε να το σκάσει. Όλοι αυτοί πρέπει να τιμωρηθούν άμεσα και παραδειγματικά. 
   Και δεν είναι τυχαίο, αγαπητέ μου, που στη νέα μου ταινία, "Η εκδίκηση του Διόνυσου", η οποία θα προβληθεί πολύ σύντομα, "σκοτώνω" και τον Γ. Παπανδρέου και τον Σαμαρά.    Στο μεταξύ, στο Διαδίκτυο παίζεται ακατάπαυστα το τραγούδι μου "Σκότωσαν τον Γιωργάκη Παπανδρέου", που προκαλεί σάλο. 
   Για το τραγούδι αυτό το Πασόκ έβγαλε μια ανακοίνωση, ζητώντας εισαγγελική παρέμβαση.

   Η Δικαιοσύνη, όμως, δεν απάντησε θετικά στο αίτημα και καλά έκανε. Γιατί τα τραγούδια τα κρίνει ο κόσμος, όχι οι δικαστές. Και σήμερα ο κόσμος είναι θυμωμένος. Για αυτό μου λέει ότι στο τραγούδι μου θάπρεπε να σκοτώσω και άλλους, προτείνοντας μου μια μεγάλη λίστα πολιτικών. 


   Μετά τις πασίγνωστες διώξεις που έχετε υποστεί για την ελληνική σημαία και τα αντιγερμανικά πανό που αναρτήσατε στο σπίτι σας, το οποίο βρίσκεται διαγωνίως απέναντι από την γερμανική πρεσβεία, στο Κολωνάκι, κατεβήκατε τώρα στους αθηναϊκούς δρόμους, όπου από το πρωί μέχρι το βράδυ ενημερώνετε δια ζώσης τους πάντες ότι θα συμμετάσχετε στις ευρωκλογές ως επικεφαλής του "Κινήματος Πολιτών"...

   - Ναι, τώρα βρίσκομαι στους δρόμους, όπου συνομιλώ με τον κόσμο για τις ευρωεκλογές, πιστεύοντας στην αναγκαιότητα της ζωντανής επαφής μαζί του, που είναι όχι μόνο εγκάρδια φιλική αλλά πολύ θερμή. 

   Και μιλάω στους πάντες, χωρίς καμία εξαίρεση, γιατί πρέπει να καταλάβει ο κόσμος πως η χώρα μας, της οποίας ο πρωθυπουργός της φοβάται τον λαό και για αυτό φρουρείται από εκατοντάδες αστυφύλακες, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. 

   Γι' αυτό όλοι πρέπει επιτέλους να αντιδράσουμε, να τολμήσουμε. Είναι η τελευταία ευκαιρία αυτές οι ευρωεκλογές, για να στείλουμε ένα μήνυμα όχι μόνο στους Γερμανούς αλλά και σε όλους τους Ευρωπαίους. 

   Δεν αντέχουμε άλλο πια και ήρθε η ώρα να εξεγερθούμε. 
   Η δε εξέγερση μας θα απλωθεί σε όλους τους δρόμους της Ευρώπης.

   Ακούγεται μεγάλη λέξη η εξέγερση, έστω και να θα είναι ειρηνική -όπως εσείς προτείνετε. Και σίγουρα φοβίζει πάρα πολλούς...


   - Αν είμαστε λαός αντάξιος της χώρας μας η λέξη εξέγερση δεν πρέπει να μας φοβίζει. Και πρέπει να τονίσω, ότι η γενιά η δική μου είναι η μεγάλη υπεύθυνη για τα χάλια της χώρας μας και αυτή οφείλει πρωταρχικά να εξεγερθεί. Βέβαια, εγώ απευθύνω το αγωνιστικό μου σάλπισμα σε όλους, σε κάθε τάξη και ηλικία.  

   Και κυρίως στους νέους, που επαναλαμβάνω ότι πρέπει να γίνουν μπροστάρηδες για να οδηγηθούμε στη μεγάλη αλλαγή, στη σωτηρία του τόπου μας.

   Ποιο μήνυμα θα στείλετε όχι στους φοβισμένους αλλά στους αδιάφορους και τους "καναπεδάκηδες" αυτούς που "μόνιμα αραγμένοι" απολαμβάνουν τα τούρκικα και όχι μόνο σίριαλ που προβάλλουν τα κανάλια μας, δηλώνουν απολιτικοί και δεν νοιάζονται για τίποτα, ενώ οι κίνδυνοι που απειλούν την χώρα μας συνεχώς μεγαλώνουν;


   - Τους προειδοποιώ, ότι αυτοί θα πληρώσουν πρώτοι τον ... λογαρισμό. Κανείς δεν θα γλυτώσει. Ας σηκωθούν γι αυτό από τους καναπέδες, γιατί λόγω των επερχομένων γεγονότων θα σηκωθούν με τις κλωτσιές και όχι μόνο...

   Ενώ επί τόσα χρόνια βρίσκεστε στο καλλιτεχνικό προσκήνιο, αγωνιζόμενος παράλληλα δυναμικά για τα κοινά, γιατί παρά τους κατά καιρούς αποδεδειγμένα ανιδιοτελείς πολιτικούς αγώνες σας, για τους οποίους έχετε υποστεί και πολλές διώξεις, μέχρι σήμερα δεν τιμηθήκατε με κάποιο πολιτικό αξίωμα; 
Ούτε Δήμαρχος της Αθήνας δεν γίνατε, ούτε βουλευτής, ούτε ευρωβουλευτής...

   - Ο λαός πίστευε πάντα τους επαγγελματίες πολιτικούς, στα κόμματα, και παρέδιδε την χώρα σε ανάξιους και συχνά επικίνδυνους ηγέτες. 

   Δεν ήθελε να ακούσει τις αλήθειες που του έλεγα, που του βροντοφώναζα. Και κάποιοι με αποκαλούσαν Κασσάνδρα, μάντη κακών. Όμως ξεχνούσαν πως η Κασσάνδρα δικαιώθηκε, ενώ -δυστυχώς- δικαιώθηκα κι εγώ.

   Γι αυτό, και τώρα ξαναπροτείνω, οι πολιτικοί που έβλαψαν την χώρα μας να τιμωρηθούν, να κλειστών στην φυλακή, ενώ παράλληλα οι περισσότεροι απ' όσους απομείνουν πρέπει να απομακρυνθούν από την Βουλή. 
Δύο βουλευτικές θητείες φτάνουν. 

   Όσοι απολαμβάνουν πάνω από 8 χρόνια το βουλευτικό αξίωμα να πάνε στα σπίτια τους. Και απαντώντας στο ερώτημά σας, υπενθυμίζω τη θεωρία της χαμένης ψήφου. "Ψηφίζοντας τον μοναχικό Κολλάτο ή ψήφος μου θα πάει χαμένη", έλεγαν όσοι δεν ανήκαν σε κομματικά "μαντριά" και προβληματίζονταν και τελικά ψήφιζαν τα μεγάλα κόμματα, ξεχνώντας ότι αυτά πρόδιδαν συστηματικά την Ελλάδα και την κατάκλεβαν...


   Πάντως πολλοί πιστεύουν, ότι η εκλογή σας στις ευρωεκλογές θα οδηγήσει έναν Έλληνα - πραγματικό επαναστάτη στο Ευρωκοινοβούλιο, ο οποίος θα βροντοφωνάξει ό,τι πρέπει να ειπωθεί σ' αυτό, υπερασπιζόμενος δυναμικά τα ελληνικά δίκαια και συμφέροντα χωρίς συμβιβασμούς...

   - Αυτό ακριβώς θα κάνω και δεν θα απογοητεύσω όσους με εμπιστευθούν. Ξέρω την Ευρώπη. Έχω ζήσει και δημιουργήσει εκεί. 
   Για αυτό γνωρίζω πως πρέπει να μιλήσω ως ευρωβουλευτής. Πιστεύω δε πως θα με καταλάβουν, όταν τους πω ότι δεν πρέπει να αφήσουμε την Ευρώπη να γίνει γερμανική, ότι η παρένθεση του γελοίου Ολάντ πρέπει να κλείσει οριστικά για την Γαλλία. Θα πάω για να πολεμήσω στην Ευρωβουλή. 
   Και θα αγωνιστώ δυναμικά. Εγώ δεν φοβήθηκα όταν ήμουν νέος και είχα μέλλον. Θα φοβηθώ τώρα που έχω μόνο παρόν; Δεν θα κάνω καμία υποχώρηση στα εθνικά μας θέματα, ενώ θα αγωνιστώ ασυμβίβαστα και με πάθος για την επίλυσή τους.

   Γιατί στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές το εκλογικό σώμα δεν πρέπει να ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία και τους συνεργάτες της, αλλά και το συνονθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως υποστηρίζετε;

   - Η Ν.Δ. σκοτώνει την αστική τάξη, παίρνει τα σπίτια και εφαρμόζει γενοκτονία με το να διώχνει τους νέους στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα, φορολογεί την οικογένεια και αφήνει τους γέρους να πεθάνουν με μια άθλια σύνταξη και χωρίς καμία μέριμνα για την υγεία του.

   Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που έχει ήδη καβαλήσει το καλάμι της εξουσίας και ετοιμάζεται να γίνει ΠΑΣΟΚ στην θέση του ΠΑΣΟΚ, πιστεύω ότι θα χρησιμοποιήσει τις ευρωεκλογές για να κερδίσει τις εθνικές εκλογές. Εγώ δεν θα κάνω καριέρα πολιτικά. Θα ανοίξω όμως δρόμους. 


   Και όπως σας έχω ξαναπεί, θα πολεμήσω στην Ευρωβουλή υπερασπιζόμενος τα εθνικά μας θέματα, ενώ μέχρι τώρα τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν πουλήσει την Ελλάδα στους ξένους και δεν νοιάζονται για όσα συμβαίνουν στην Κύπρο, που θα δοθεί στους Τούρκους μέσα σε γενική αδιαφορία. Μετά θα έλθει η σειρά της Θράκης και του Αιγαίου. 

   Εγώ θα πείσω τους Ευρωπαίους ότι τους συμφέρει η ζωντανή και απείραχτη Ελλάδα. Με την Θράκη, το Αιγαίο και την Κύπρο.

   Απ' ό,τι γνωρίζουμε, πολλά από τα προαναφερθέντα τονίζονται στην πολυαναμενόμενη νέα κινηματογραφική ταινία σας. Μήπως κάποιοι τολμήσουν να απαγορεύσουν την προβολή της για ευνόητους λόγους;


   - Ελπίζω ότι δεν θα εμποδιστεί η προβολή της. Και τους προειδοποιώ ότι η ταινία μου, που βροντοφωνάζει αλήθειες, θα προβληθεί οπωσδήποτε. Είτε το θέλουν, είτε δεν το θέλουν.

   Αναφερόμενος τώρα στους επικεφαλής των σημερινών πολιτικών κομμάτων, που βρίσκονται εντός και εκτός της Βουλής, τι θα θέλατε να μας πείτε με λακωνικούς χαρακτηρισμούς. Και αρχίστε με τον πρόεδρο της ΝΔ και πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά...

   - Η προγιαγιά του Α. Σαμαρά αυτοκτόνησε όταν μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα. Και σήμερα -ω τι ντροπή - ο Αντωνάκης Σαμαράς, που δίκαια υπερηφανεύεται για την προγιαγιά του, συνεργάζεται με τους Γερμανούς της Μέρκελ. Αυτό πιστεύω και αυτό υποστηρίζω στην προαναφερθείσα νέα ταινία μου.

   Αλέξης Τσίπρας...


   - Η σκιά του Ανδρέα Παπανδρέου βαραίνει πάνω του και με φοβίζει. Όσο για τους συνεργάτες του, πιστεύω ότι σ' αυτούς κρύβονται Σημίτηδες, Τσοχατζόπουλοι και Γιωργάκηδες Ππαπανδρέου...'

   Φώτης Κουβέλης...

   - Ζωντανό πτώμα. Δεν του έχουν πει ότι έχει πεθάνει. Στις εκλογές θα του βροντοφωνάξουν.

   Πάνος Καμμένος...

   - Πολλά από αυτά που λέει είναι σωστά, αλλά προέρχεται από τη Ν.Δ.

   Νίκος Μιχαλολιάκος...


   - Αυτός είναι μια χαρά στη φυλακή...

   Δημήτριος Κουτσούμπας...


   - Είναι "ηγέτης" του παρελθόντος. Όμως για μένα οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ είναι πολύ συμπαθείς. Το κόμμα ζει σε άλλους καιρούς...

   Βύρων Πολύδωρας...


   - Ένα νέο ερωτηματικό. Εγώ, όμως, δεν πιστεύω ότι από τους επαγγελματίες πολιτικούς μπορεί να προέλθει κάτι κακό.

   Δημήτρης Κολλάτος...


  - Ουσιαστικά, στις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές θα δώσει τις τελευταίες του πολιτικές μάχες, χωρίς συμβιβασμούς, αλλά με πολύ θυμό.

   Θα μας πείτε τώρα δυο λόγια για τον γιο σας, τον Αλέξανδρο Κολλάτο, που υπερ-ταλαντούχος σκηνοθέτης και ηθοποιός διαπρέπει πολλά χρόνια στην Γαλλία;


   - Αφού σημείωσε εκεί μεγάλες επιτυχίες στο θέατρο, ο Αλέξανδρος ετοιμάζει τώρα την πρώτη του γαλλική ταινία. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρει. Εμένα, όμως, μου λείπει...

   Τελειώνοντας την αποκλειστική συνέντευξη σας, για την οποία σας ευχαριστούμε θερμά, τι θα θέλατε να προσθέσετε;


   - Θα σας πω, ότι με κάθε τρόπο πρέπει να φέρουμε πίσω τα παιδιά μας. Τα Ελληνόπουλα που αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό. Αυτό είναι πρωταρχικά αναγκαίο για να μην πεθάνει η χώρα μας. Κι εγώ σας ευχαριστώ...
________________________________________________

Δ. Κολλάτος στον Κ. Παναγιώτου για την Ελεύθερη Ώρα

Utopia

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.