Πέμπτη, Απριλίου 17

5:35 μ.μ.
ΑΡΓΩ Πίνακας του Βολανάκη


Η διαχρονική εξέλιξη των Ελλήνων 
και του Ελληνικού Πολιτισμού


   Δημήτρης Βαρδίκος: οι λόγοι που έγραψα το βιβλίο "Eμείς οι Έλληνες"

   - Για να μάθουν όλοι οι Έλληνες (όσοι δεν γνωρίζουν) τη μακρινή τους καταγωγή και την πραγματική τους ιστορία που αριθμεί απροσδιόριστες δεκάδες ίσως εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια.
   - Να πάψουν να είναι Μισέλληνες (ξένοι και Έλληνες) και να υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει ιστορική συνέχεια από την πρωτοελλαδική (Μυθική εποχή) και τα κλασσικά χρόνια έως την εποχή μας.
   - Για να καταγγείλω τους εξουσιαστικούς μύθους, όπως το ότι οι Έλληνες είναι Ινδοευρωπαίοι , πως τα γράμματα τα πήραν από τους Φοίνικες και τον πολιτισμό τους από κάποιους Μου και κάποιους Λεμούριους.


   Έτσι μέσα από αυτό το βιβλίο νομίζω ότι δίνω απαντήσεις σε όλα τα παρακάτω ερωτηματικά, γιατί σκόπιμα του τελευταίους αιώνες πολλοί Ευρωπαίοι και κάποιοι ανθέλληνες άφησαν να αιωρούνται ιστορικές και μη αμφισβητήσιμες «αλήθειες»

   Ερωτηματικά στα οποία δίνω απαντήσεις. 

   - Οι Έλληνες είναι γηγενείς της Αιγαίας Γης.

   - Οι Νεοέλληνες έχουν απόλυτη ιστορική συνέχεια με τους αρχαίους.
   - Ο Ελληνικός λόγος διαμορφώθηκε στην Ελλάδα.
   - Το δωδεκάθεο του Ολύμπου δεν είναι ειδωλολατρική θρησκεία, αλλά ερμήνευε το πνεύμα του Ενός και Μοναδικού θεού.
   - Οι Έλληνες ποτέ δεν υποστήριξαν πως ο Ζευς και οι άλλοι Αθάνατοι του Ολύμπου δημιούργησαν το Σύμπαν την ζωή στη Γή.
   - Η Αθάνατη Θεά Αθηνά που λάτρευαν οι αρχαίοι Έλληνες, δεν ήταν μαύρη από την Αφρική αλλά γεννήθηκε στην Ελλάδα.
   - Ο Πλάτων, Ο Σωκράτης, Ο Αριστοτέλης και όλοι οι φιλόσοφοι ήταν Έλληνες.
   -Οι Έλληνες δεν ήρθαν από τον Καύκασο ούτε από την Ινδία.
   - Ο Ελληνικός πολιτισμός είναι γηγενής και φώτισε τους λαούς της γής.
   - Τα γράμματα δεν είναι Φοινικικά. Επί πλέον οι αρχαίοι Φοίνικες Έλληνες ήταν. Είχαν γλώσσα, πολιτισμό και ονόματα Ελληνικά και λάτρευαν τους ίδιους θεούς.

   Και επειδή ο μισελληνισμός πηγάζει από το σύμπλεγμα της κατωτερότητας των μη Ελλήνων, έχουμε πολλά βιβλία, ανθελληνικών ή παραπλανητικών εκδόσεων που κυκλοφορούν, αμερικάνικα και ευρωπαϊκά , όπως¨

   - Οι Έλληνες ήρθαν από αλλού, αλλά ποτέ δεν διευκρινίζουν από πού.
   - Οι Άτλαντες δεν ήταν Έλληνες, αλλά πρόγονοι των Αμερικανών και των Ευρωπαίων, υπάρχει όμως μια μικρή καθοριστική λεπτομέρεια. Δεν υπήρχαν τότε έθνη σε αυτές τις χώρες.
   - περί γενέσεως του κόσμου, με αρχή το 5.508 από κτίσεως κόσμου κατά την χριστιανική άποψη, μόνο που στην Ελληνική ιστορία έχουμε καταγραφές δεκάδων χιλιάδων χρόνων.
   - Ιστορία της γραφής, με ανύπαρκτη ή λανθασμένη βιβλιογραφία, που αναφέρει ότι τα Ελληνικά γράμματα είναι Φοινικικά (και εννοούν ότι οι αρχαίοι Φοίνικες δεν ήταν Έλληνες).
   - Παγκόσμια ιστορία του πολιτισμού με ελάχιστες αναφορές στην κλασσική Ελλάδα και εκτεταμένες ,μεθοδευμένες αναλύσεις πολιτισμών της Δύσης και της Ανατολής.
   - Ιστορία των θρησκειών που δεν κάνει καμιά αναφορά στον Ορφέα και τα ορφικά, την πρώτη μονοθεϊστική θρησκεία των αρχαίων Ελλήνων σε εποχή 13.000 Π.Ε. (¨όπου Π.Ε σημαίνει πριν της εποχής μας).

   - Λεμουρία, μία προϊστορική ανύπαρκτη Ήπειρος στον Ειρηνικό που έδωσε τον πολιτισμό της στους Άτλαντες και αυτοί στους Έλληνες (Μεγάλη φαντασία κάποιων)

   - Ιστορία της αρχιτεκτονικής, όπου λείπει ο Ικτίνος και ο Παρθενώνας.
   - Ιστορία της Γλυπτικής, χωρίς τον Πραξιτέλη.

   - Εφευρέσεις και ανακαλύψεις, ενώ ο Αρχιμήδης 2.250 χρόνια πριν έκαιγε τα πλοία των Καρχηδόνιων με Ηλιακά κάτοπτρα, ακτίνες λέιζερ και άλλοι Έλληνες κατασκεύαζαν υπολογιστές για την ναυτιλία σαν εκείνο των Αντικυθήρων.

   - Ιστορία της Αστρονομίας, χωρίς αναφορές στην Ελλάδα, που χιλιάδες χρόνια πριν οι Έλληνες μελέτησαν το σύμπαν και έδωσαν τα ονόματα στα ουράνια σώματα Ευρωπαίοι δεν γνώριζαν 500 χρόνια πριν ότι η γη κινείται, αν και τους το βεβαίωνε ο Κοπέρνικος,που είχε διαβάσει τα συγγράμματα του Αρίσταρχου του Σάμιου.

   - Παγκόσμιες ιστορίες της λογοτεχνίας, που αρχίζουν σκόπιμα από το μεσαίωνα για να μην αναφέρουν τον Όμηρο, τον Ησίοδο, τον Πλάτωνα. Υπάρχουν χιλιάδες εκδόσεις που αποκρύπτουν την Ελληνική διανόηση που γέννησε και φώτισε τον παγκόσμιο πολιτισμό.

   Πώς να μην κάνεις την σκέψη ότι όλοι αυτοί οι Ελληνες –μισέλληνες που γεννήθηκαν στον Αιγαίο χώρο εξυπηρετούν συμφέροντα των γνωστών-αγνώστων εχθρών του Ελληνισμού και κάνουν τα πάντα για να δυσφημίσουν την Ελλάδα.

   Σύμφωνα λοιπόν με τα τελευταία αρχαιολογικά ευρήματα και τα επιστημονικά πορίσματα, ο άνθρωπος εμφανίστηκε στην Γη 20.000.000 χρόνια προ εποχής μας.

   Η γραπτή ιστορία των Ελλήνων ξεκινά από 5.000 χρόνια Π.Ε.
   Ανεπίσημα όμως, έχουμε ευρήματα με συμβολικές απεικονήσεις ή άλλες γραμμικές γραφές πάνω από 40.000 χρόνια. 
   Η Ελληνική παράδοση ξεπερνά τις 100.000 χρόνια Π.Ε. 
   Στον Ελλαδικό χώρο τα παλαιοντολογικά ευρήματα ανθρώπινης δραστηριότητας φτάνουν τα 10.000.000 χρόνια. Για παράδειγμα το απολιθωμένο κρανίο του αρχανθρώπου στο Σπήλαιο των Πετραλώνων αγγίζει τα 740.000 χρόνια.

   Οι πόλεις, Αθήνα, Θήβα, Λάρισα, Κόρινθος, Αργος, Τίρυνθα, Μυκήνες, Πύλος, Φαιστός, Κνωσσός και άλλες πανάρχαιες Ελληνικές πόλεις-κράτη θα ήταν αφέλεια να πούμε ότι πως δημιουργήθηκαν 3.000-4.000 χρόνια πριν, και αυτό αποδεικνύεται από τα θεμέλια των ναών ή τα τείχη στις Ακροπόλεις, όπου φαίνονται διαφορετικές τεχνικές στην λιθοδομή (επεξεργασία και τεχνική στην εφαρμογή της πέτρας).


   Επίσης οι μύθοι είναι γεγονότα που αναφέρονται σε διάφορες και απόμακρες εποχές. Πέρασαν και καταγράφησαν κατά τα ιστορικά χρόνια στην προφορική και κληροδοτήθηκαν στις επόμενες γενιές με διαφοροποιήσεις.


   Όλοι οι Ελληνικοί μύθοι έχουν ιστορικές και συμβολικές σημασίες, και γι΄αυτό είναι απαραίτητο να βρεθούν οι Ιεροί κώδικες της Ελληνικής προϊστορίας για να φανερωθούν οι σημασίες, τα πραγματικά πρόσωπα, τα γεγονότα και η εποχή τους.


   
Π.Χ. Ο Ηρακλής, ήταν ένας ή πολλοί με το ίδιο όνομα, γιατί το όνομα αυτό στην ουσία ήταν επίθετο που έδιναν οι αρχαίοι Έλληνες κατά εποχές σε άνδρες που διέθεταν χαρισματικό νου και σωματικά προσόντα. 

   Το όνομα Μίνωας, ήταν κυβερνητικός τίτλος και αναφέρεται σε διάφορες εποχές. Ήταν το 33.000 χρόνια πριν κυβερνήτης στην Αίγυπτο, κυβερνήτης στην Αιθιοπία, Φαραώ στην Αίγυπτο το 5.000 Π.Ε, αλλά και Βασιλιάς της Κρήτης στα χρόνια του Θησέα 10.000 χρόνια Π.Ε.

   1. 30.000.000 Πλανήτης Γη  Από αλλεπάλληλες τεκτονικές και μορφολογικές αλλαγές αναδύθηκε η ΑΙΓΑΙΑ ΓΗ. 

   Συμπαγής μάζα ύλης που απλωνόταν από το Ιόνιο έως την Μ.Ασία, και Αίγυπτο, με ποταμούς, λίμνες και νησίδες.

   2. 25.000.000 ΑΙΓΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ. Εμφανίζεται ο άνθρωπος στην Αιγαία Γή. Έως σήμερα στον Ελλαδικό χώρο υπάρχει το αρχαιότερο εύρημα απολιθωμένου ανθρώπου.

   3. 23.000.000 ΑΙΓΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ. Χερσαία ζωικά και φυτικά απολιθώματα στο Σίγρι της Λέσβου και θαλάσσια απολιθώματα στην Ζάκυνθο.

   4. 20.000.000 ΑΙΓΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ. Θαλάσσια απολιθώματα στην Εύβοια (Κύμη, Αλιβέρι) και Κομοτηνή.

   5. 12.000.000 ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. 
Σε περιοχές της Χαλκιδικής και της Μάνης βρέθηκαν εργαλεία από χαλαζία που χρησιμοποιούσαν άνθρωποι για τις καθημερινές τους χρήσεις.

   6. 11.000.000 ΑΙΓΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. 
Στα Τρίγλια, βρέθηκε απολιθωμένη κνήμη ανθρώπου και είναι το αρχαιότερο εύρημα σε όλο τον κόσμο. ΕΤΣΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ.

7. 7.000.000 ΑΙΓΑΙΟ. Χερσαία απολιθώματα (Μεγαθήριο)  στο νησί Σάμος.

   8. 6.000.000 ΑΙΓΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. 
Στην Πτολεμαΐδα της Μακεδονίας βρέθηκαν εργαλεία καθημερινής χρήσης. Όλα τα εργαλεία των αρχανθρώπων έχουν συνέχεια έως σήμερα στον τρόπο κατασκευής τους που δείχνουν μια ατελείωτη ιστορική συνέχεια.
    9. 5.000.000 ΑΙΓΑΙΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΕΣΟΧΩΡΟΣ. 
Μεγάλες τεκτονικές συμπιέσεις αναδιαρθρώνουν την Αιγαία γή. Αρχή σχηματισμού νησιών στο Αιγαίο, αρχή διαχωρισμού της Πελοποννήσου από την σημερινή Στερεά Ελλάδα.

   10. 4.500.000 ΑΙΓΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ. Στις περιοχές Πόρτο Ράφτη Αττικής όπως και στα νησιά Μήλος και Ικαρία βρέθηκαν εργαλεία που χρησιμοποιούσαν άνθρωποι τότε.

   11. 3.000.000 ΑΙΓΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ- ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. 
Στην Πτολεμαΐδα στο χωριό Πέρδικα βρέθηκε ελέφαντας διαμελισμένος και εργαλεία.

   12. 1.500.000 ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Στις πλαγιές του Παγγαίου όρους βρέθηκαν απολιθωμένα οστέινα εργαλεία.

   13. 1.000.000-900.000 ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ. Ίχνη φωτιάς στο Σπήλαιο των Πετραλώνων. Άνθρωποι των σπηλαίων γνωρίζουν την χρήση της φωτιάς και είναι τα παλιότερα ευρήματα στη Γή.

   14. 950.000 ΑΙΓΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ. Εργαλείο «χαλικόμορφο» που βρέθηκε στην περιοχή λίμνη Κορίσσια στην Νότια Κέρκυρα και θεωρείται ένα από τα παλαιότερα εργαλεία της παλαιολιθικής εποχής.

   15. 745.000 ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ. Απολιθωμένο κρανίο Αρχανθρώπου (όρθιου ανθρώπου) των Πετραλώνων της Χαλκιδικής. Οργανωμένες οικογενειακές ομάδες που ασχολούνται με το κυνήγι, που ζούσαν στην «Κρίνεια παγετώδη» περίοδο.

   16. 500.000 ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ Στο Σπήλαιο Χαλιωτάτων γηγενής πολιτισμένος άνθρωπος.

   17. 400.000 ΑΙΓΑΙΑ ΓΗ Αιγαίος γηγενής νοήμων άνθρωπος (καλλιεργητής της Γής, κτηνοτρόφος, ψαράς)

   18. 300.000 ΑΙΓΑΙΑ ΓΗ Βρέθηκε κρανίο νοήμονος ανθρώπου στην Μάνη.

   19. 250.000 ΑΙΓΑΙΑ ΓΗ Λίθινος πέλεκυς κοντά στον ποταμό Αλιάκμονα.

   20. 200.000 ΑΙΓΑΙΑ ΓΗ Πνευματικός άνθρωπος

   21. 150.000 ΑΙΓΑΙΑ ΓΗ Η Ελληνική γλώσσα αναπτύσσεται σε πολλές διαλέκτους στον Ελλαδικό χώρο. Λατρεία των φυσικών φαινομένων ΗΛΙΟΣ, ΣΕΛΗΝΗ, ΘΑΛΑΣΣΑ, ΑΣΤΡΑΠΕΣ, ΒΡΟΝΤΕΣ κ.α

   22. 100.000 ΑΙΓΑΙΑ ΓΗ-ΘΕΣΣΑΛΙΑ- ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ Παλαιολιθικοί οικισμοί στις όχθες του Πηνειού . Βρέθηκε στο Παλαιοκαστρο Σιάτιστας εργαλείο , το αρχαιότερο, «Διπρόσωπος Λίθινος Χειροπέλεκυς». 
   Βρέθηκαν εργαλεία στην αρχαία Ικος-Αλόννησος που χρονολογούνται σε διάφορες εποχές από 10.000 –100.000 χρόνια. 
   Οι γηγενείς του ελλαδικού χώρου αρχίζουν να αναζητούν και να λατρεύουν θεότητες. Φοβερά παιδιά της Γης και του Ουρανού σκιάζουν τους κατοίκους της Αιγαίας περιοχής, Εκατόγχειρες, Κύκλωπες, Σφίγγα, Κέρβερος, Στυμφαλίδες Όρνιθες, το Λιοντάρι της Νεμέας, Μέδουσες, Σειρήνες.

   23. 90.000. ΑΙΓΑΙΑ ΓΗ. Οι Αιγαίοι λατρεύουν την Γη και τον Ουρανό ως θεότητες.
   24. 80.000. ΑΙΓΑΙΑ ΓΗ. Τέρατα και τερατογονίες σε διάφορα μέρη της Ελλάδος, παιδιά της Γης και του Ουρανού. Οι άνθρωποι τα αποδίδουν σε άγνωστες και μυστηριώδεις δυνάμεις. Κυρίαρχοι των θαλασσών ο Νηρεύς, οι Νηρηίδες, οι Γραίες και οι Μέδουσες.

   25. 70.000. ΑΙΓΑΙΑ ΓΗ. Γεννήθηκαν οι Τιτάνες, Ωκεανός, Κοίος, Κρείας, Υπερίων,Ιαπετός, Κρόνος και οι Τιτανίδες Θεία, Ρέα, Θέμις, Μνημοσύνη, Φοίβη, Τηθύς και Διώνη. 
   Οι Αιγαίοι έχουν διαμορφώσει οικισμούς με κοινωνικές δομές.  Λατρεία του Ήλιου, της Ρέας και του Κρόνου. Ιαπετός κυρίαρχος στην Δύση.
   Στην Πελοπόννησο Ίναχος, Φορωνεύς, Πελασγός, Αργος, Λυκάων και Έπαφος χτίζουν μεγάλες πόλεις.

   26. 60.000. ΑΙΓΑΙΑ ΓΗ. Γεννιέται η Αφροδίτη στον αφρό της θάλασσας των Κυθήρων από το σπέρμα του Ουρανού. Εμφανίζονται οι Ερινύες, οι Νύμφες και οι Γίγαντες. 
   Διαμόρφωση ενιαίας Ελληνικής γλώσσας με τοπικές διαλέκτους. 
   Αρχή γενέσεως του Ελληνικού Λόγου.

   27. 50.000 ΑΙΓΑΙΑ ΓΗ. Στις θέσεις Κοκκινοπηλός και Ασπροχάλικο Ιωαννίνων (Κοιλάδα του Λούρου) βρέθηκαν 800 εργαλεία και απολεπίσματα μεταμορφωμένου ασβεστόλιθου. 
   Εμφάνιση υπερφυσικών όντων και θεοτήτων και ηρώων, Τύφωνας, Ανταίος, Τριπτόλεμος ο 1ος. 
   Οι Αιγαίοι χαράζουν σε σπήλαια πρωτο-ιερογλυφικά λατρευτικά σύμβολα. 
   Ο Ήλιος-Απόλλων και ο Ήφαιστος κυριαρχούν στις λατρευτικές δεήσεις των Ελλήνων. 
   Επίσης έχουμε και τη λατρεία του θεού Αίολου και εμφανίζεται η πρώτη γενιά των Ατλάντων.

   28. 45.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ. Αρχή λατρείας των θεοτήτων του Ολύμπου. 
   Ο Ζεύς θεωρείται ως πρώτος μεταξύ των Ολυμπίων. 
   Η Δήμητρα ως μεγάλη μητέρα των καρπών, του σίτου και της γονιμότητας. 
   Εξάπλωση των Ελλήνων στην βόρεια Ελληνική χερσόνησο (Αίμος), στις παραλίμνιες ολόγυρα περιοχές έως την Μ. Ασία, δυτικά έως την Ιταλική και ιβηρική χερσόνησο και τις στεριές της πρώην Μεσογείου θαλάσσης (που ήταν μία μεγάλη λίμνη με νησιώτικα συμπλέγματα. Ηρακλής ο 1ος και ο Πέλοψ ο 1ος κυρίαρχοι της Πελοποννήσου.
   Αρχή των μασκοφόρων Εορτών- «ΚΡΟΝΙΑ», την πρώτη εβδομάδα μετά την εαρινή ισημερία. Αυτές οι γιορτές αργότερα εντάχθηκαν στα Διονυσιακά βακχικά μυστήρια.

   29. 40.000 ΑΦΡΙΚΗ. Οι Έλληνες κυριάρχησαν στην Αιθιοπία και σιγά σιγά άρχισαν να καθαρίζουν τις όχθες του Νείλου. Εμφανίζονται εν τω μεταξύ οι Κένταυροι στο Όρος Πήλιο και αργότερα στην Θεσσαλία.

   30. 39.000. ΑΙΓΑΙΑ ΓΗ, ΗΠΕΙΡΟΣ. Ραδιοχρονολόγηση του τελευταίου στρώματος στο Ασπροχάλικο Ιωαννίνων που αποκάλυψε ασχολίες των ανθρώπων εκείνης της εποχής.

   31. 35.000. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ (ΑΙΜΟΥ). Στην κοιλάδας του ποταμού Λούρου βρέθηκαν λίθινες επεξεργασμένες με δεξιοτεχνία λίθινες λεπίδες.
   Γεννήθηκε ο Ασκληπιός και πρωτολατρεύτηκε στην Τρίκκη της Θεσσαλίας. 
   Οι Έλληνες αποικίζουν τον κόσμο.

   32. 34.000. ΑΙΓΑΙΑ ΓΗ. Ο Περσεύς ο 1ος εκστρατεύει στη Δύση και στην Ασία. Δημιουργούνται μεγάλες πόλεις στον Ελλαδικό χώρο, όπως η Κόρινθος, η Ποσειδωνία (Αθήνα), η Θήβα. Έχουμε επίσης την ίδρυση του Μαντείου των Δελφών στις όχθες της λίμνης (σημερινός Κορινθιακός κόλπος)
   33. 33.000 ΕΛΛΑΔΑ, ΑΙΘΙΟΠΙΑ, ΑΙΓΥΠΤΟΣ, ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ. 
   Οι Έλληνες κατοικούν την Μ. Ανατολή και την Αιθιοπία, που ήταν αρχικά αφιλόξενος χώρος. 
   Ιδρύουν πόλεις ολόγυρα από τον Νείλο, όπως η Ηλιούπολις, που ίδρυσε ο Ακτίς ο Ρόδιος και αργότερα η Διόπολις. 
   Οι Έλληνες θεοί ιδρύουν και τις Αιγυπτιακές δυναστείες, που κυβέρνησαν για 13.985 χρόνια την Αίγυπτο, που άρχισε να γίνεται η ιερή κιβωτός του Ελληνικού πολιτισμού. 
   Πρώτοι κυβερνήτες ήταν ο Ήφαιστος, Ήλιος, Αγαθοδαίμων, Κρόνος, Οσιρις, και Ίσις, Τύφων, Ωρος, Άρης, Ανούβις, Ηρακλής ο 2ος, Απόλλων, Άμμων, Τιθοής, Σώσος και Ζεύς.  Ο Άμμων –Ζευς ταυτίζεται με τον Μίνωα.

   34. 31.000. ΑΙΓΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ-ΘΕΣΣΑΛΙΑ. Ίδρυση του Μαντείου της Δωδώνης στην Θεσσαλία στις όχθες της μεγάλης Θεσσαλικής λίμνης. 
   Τα διαδοχικά φύλα με κοινή γλώσσα και καταγωγή (γηγενείς του Ελλαδικού χώρου) αναπτύσσουν πολιτισμό και επικρατούν διαδοχικά. Αχαιοί, Αίολες, Ίωνες, Δωριείς, Θράκες, Μυρμιδόνες κλπ.

   35. 30.000. ΑΙΓΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ-ΕΛΕΥΣΙΝΑ. Καθιερώνονται τα Ελευσίνια Μυστήρια, αφιερωμένα στην Γαία, αργότερα στις εποχές του χρόνου και στα νεώτερα χρόνια, 14.000ΠΕ προς τιμή της Θεάς Δήμητρας και της κόρης Περσεφόνης. 
   Στην Πελοπόννησο ο Βελλεροφόντης ο 1ος σύμφωνα με την λακωνική παράδοση είναι ο πρώτος Βασιλιάς της Νότιας Πελοποννήσου.

   36. 28.000. ΑΙΓΑΙΑ ΓΗ, ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ. Τα Καβείρια στο νησί της Σαμοθράκης καθιερώνονται.

   37. 26.000. ΑΙΓΑΙΑ ΓΗ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Στην θέση «Απίδημα» της Μάνης βρέθηκαν ερείπια της εποχής αυτής.

   38. 25.000. ΑΙΓΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ-ΑΙΓΥΠΤΟΣ. Κατακλυσμός του ΩΓύγου.
   Τα νερά που κάλυπταν το βόρειο ημισφαίριο της Γής έως τον Εύξεινο Πόντο άρχισαν να λειώνουν, ξεχύνονται στην Αιγαία Γη και κατακλύζουν και καταποντίζουν το μεγαλύτερο μέρος της. 
   Οι Βουνοκορφές είναι τα σημερινά νησιά του πελάγους. 
Οι πλημμύρες δημιουργούν και άλλα ανοίγματα μεταξύ Ευρώπης-Αφρικής, τα νερά ξεχύνονται στον Ατλαντικό μέσω των Ηρακλείων Στηλών. Ο άξονας της γης , ο βόρειος μαγνητικός πόλος μετατοπίζεται. 
   Η λίμνη «Λίβυα» της Αφρικής αποστραγγίζεται και αρχίζει να δημιουργείται η έρημος Σαχάρα.
   Οι ιερείς του μαντείου του Δωδωναίου Διός της Θεσσαλίας, μαζί με τα αρχεία του Ελληνικού πολιτισμού μεταφέρονται στην Αίγυπτο, για περισσότερη ασφάλεια και ιδρύεται το μαντείο του Άμμωνος Διός, στα παράλια της Αφρικής.

   39. 24.000. ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ. Κυρίαρχοι της Εσπερίας χώρας οι Μέδουσες. 1η δυναστεία των Λιβυκών Αμαζόνων-θυγατέρων του Άρη. 
   Εξοντώνουν και λεηλατούν του κατοίκους της Δυτικής Αφρικής. Ο Ηρακλής ο 3ος εκστρατεύει στην Εσπερία για τα χρυσά μήλα του κήπου των Εσπερίδων και εξοντώνει πολλές από αυτές. Αργότερα ο Περσεύς τις εξολοθρεύει και καθαρίζει τον τόπο από αυτές.

   40. 23.000. ΑΙΓΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ. Η πρώτη μεγάλη έκρηξη στο ηφαίστειο της Θήρας.

   41. 22.000. ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ. Οι Άτλαντες (Έλληνες) κατοικούν το νησί της Ατλαντίδος και την Εσπερία Ήπειρο (Αμερική)
   42. 20.000.ΕΥΡΩΠΗ-ΑΣΙΑ. Οι Έλληνες Δραβίδες εξερευνούν και κατοικούν την Ευρώπη και την Ασία. Στην Ινδία δημιουργούν μεγάλα Ελληνικά πολιτιστικά κέντρα και θέτουν τις βάσεις του ινδικού πολιτισμού. 
   Στην Αθήνα έχουμε τον κατακλυσμός του Κέκροπος 1ου (γηγενής βασιλιάς).Οι Αρκάδες λατρεύουν τον Πάνα και τον Δία και πραγματοποιούν αναίμακτες ή θυσίες ζώων στον Λύκαιον Όρος της Αρκαδίας. Οι θυσίες συνεχίστηκαν μέχρι το 1.000 μ.χ.

   43. 18.000. ΑΙΓΑΙΑ ΓΗ. Ο Αιγαίων (γιος του Ουρανού και της Γης) βασιλιάς της Εύβοιας κυριαρχεί στο Αιγαίο πέλαγος με τα πλοία του και δίνει το όνομά του στο Αρχιπέλαγος.

   44. 17.000. ΕΛΛΑΔΑ-ΑΣΙΑ. Ο Ηρακλής ο 4ος εκστρατεύει στην Ασία και φθάνει έως την Κίνα. Χτίζει Ελληνικές πόλεις και αφήνει βασίλισσα την κόρη του. 
   Κάθε μία φορά μόνο τον χρόνο πλήρωνε φόρους στην βασίλισσά τους. 
   Μέχρι σήμερα η περιοχή στην Ν.Δ. Κίνα πάνω από το Βιετνάμ-Λάος-Βιρμανία ονομάζεται Γιουνάν, δηλ. Ίωνες, έτσι φωνάζουν όλους τους Έλληνες οι Ασιατικές χώρες. 
   Είναι μεγαλύτερη από τον σημερινό ελλαδικό χώρο και έχει πρωτεύουσα την Κουανμίγκ. Ανασκαφές κινέζων αρχαιολόγων στην Γιουνανία φέρνουν στην επιφάνεια Ελληνικές πόλεις της παλαιάς και προκλασικής εποχής και επιβεβαιώνουν αυτές τις αποικήσεις.
   Στο Αιγαίο η ναυσιπλοΐα έχει μεγάλη ανάπτυξη.

   45. 16.000. ΑΙΓΑΙΑ ΓΗ. Ο Προίτος ο πρώτος βασιλιάς της Τίρυνθας ,κυρίαρχος του κάμπου του Άργους. 
   Ο Διόνυσος ο 1ος εκστρατεύει στην Ασία έως την Κίνα, την Ιαπωνία, και τα νησιά του Ειρηνικού. Στον Εύξεινο Πόντο έχουμε την γενιά των Σκυθικών Αμαζόνων.

   46. 15.000. ΕΛΛΑΔΑ-ΕΥΡΩΠΗ-ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ. 
Οι Άτλαντες επιθυμούν να κηδεμονεύσουν την μητρόπολη της καταγωγής τους και εκστρατεύουν κατά της Ελλάδος. Κυριεύουν την Ευρώπη, την Αφρική και φθάνουν μέχρι την Ελληνική χερσόνησο. 
   Οι Αθηναίοι μαζί με άλλους Έλληνες του μεσογειακού χώρου τους απωθούν μέχρι την σημερινή Γαλλία. 
   Η τελική μάχη πραγματοποιείται στις πλαγιές των Πυρηναίων και επικρατούν οι Αθηναίοι. 
   Η ήττα των Ατλάντων συνοδεύεται με την καταστροφή και καταβύθιση της Ατλαντίδος. 
   Μέρος του στρατού των Αθηναίων παραμένει στα Πυρηναία προς απόκρουση μελλοντικής επίθεσης και σήμερα αποτελούν το λαό των Βάσκων. Υπολείμματα των Ατλάντων κατοικούν στην Ν.Δ. Γαλλία σήμερα.

   47. 14.000. ΑΙΓΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ. Με την καταβύθιση της Ατλαντίδος αναδύεται η σημερινή έρημος Σαχάρα και έχουμε μεγάλες πλημμύρες στο χώρο της Μεσογείου και κατακλυσμούς στην Αίγυπτο. 
   Στο όρος Ταΰγετος δημιουργούνται μεγάλα «αστεροσκοπεία»  για αστρονομικές παρατηρήσεις, οι Πυραμίδες της Λακωνίας.  
   Ο Κατακλυσμός του Δευκαλίωνα, ο μεγαλύτερος, κράτησε εννέα μερόνυχτα.
   Οι πλημμύρες και οι καταστροφές σε συνδυασμό με τους σεισμούς αναδιαμόρφωσαν τον χώρο της Μεσογείου. 
   Στον Παρνασσό, όπου υπήρχε «Μουσαίο μαντείο και βωμός του Διός», κατέφυγε ο Δευκαλίωνας, και έκανε θυσίες για την διάσωσή του. 
   Αρχίζει μία νέα εποχή για τους Έλληνες με προπάτορες τους τον Δευκαλίωνα και την Πύρρα .


H ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

   Η Ελλάδα της αρχαιότητας ήταν από άκρη σε άκρη ένα ιερό Άλσος των θεών και των ανθρώπων, ένας καλλωπισμένος κήπος γεμάτος από ιερές πηγές Ηρώων ανδριάντες, βωμούς, Ναούς, Θέατρα, Στάδια, Κτίρια, Μεγαλοπρεπείς Τάφους Ηρώων και Θεών, Επιτύμβιες Στήλες ολόχρυσες Άμαξες, Γιορτές σε κάθε Πόλη-Κράτος 
ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

   Ο Νέρων και ο Κικέρων είπαν. «Σε κάθε βήμα στην Ελλάδα βρίσκεις πράγματα αξιοθέατα». 

   Γι’ αυτό οι Ρωμαίοι έκαψαν την Ρώμη για να την καλλωπίσουν με Ελληνικά έργα τέχνης. 
   Από την Αθήνα, την Ολυμπία, την Κόρινθο, Την Θήβα, την Κρήτη, τους Δελφούς, που ήταν ένα δάσος αγαλμάτων άρπαξαν πεντακόσιους χάλκινους ανδριάντες. 
   Ερήμωσαν όλους τους ναούς της κεντρικής Ελλάδος της Ιωνίας, των νησιών, της Παλαιστίνης και της Αλεξάνδρειας. Άρπαξαν ακόμη και τον ανδριάντα του Οδυσσέα και τα νεκρικά επιστήλια. 
   Αποκεφάλισαν τα Ελληνικά αγάλματα και τοποθέτησαν κεφαλές Ρωμαίων αρχόντων και Συγκλητικών. 

   Απογύμνωσαν ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ από τους θησαυρούς της, όμως κατακτήθηκαν από τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΟΓΟ, και αργότερα όλοι οι άλλοι Ευρωπαίοι, Γάλλοι, Άγγλοι, Γερμανοί. Παιδιά της Ελλάδος της Δύσης και της Ανατολής γκρέμισαν τους ναούς των Θεών του Ολύμπου και πήραν τα περίτεχνα μάρμαρα για να στολίσουν τα μουσεία τους και όταν τους τα ζητάει πίσω η Ελλάδα απαντούν «Μα αν σας τα δώσουμε θα αδειάσουν τα μουσεία μας» 
   Μία απάντηση χαμηλής νοημοσύνης, εκτός αν νομίζουν ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε χαμηλής νοημοσύνης.




 Ουτοπία 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.