Παρασκευή, Μαρτίου 9

9:21 μ.μ.
Τσόκλης
Θέλω να καταλάβω

Ζαλάδα....    Το μυαλό μου ζαλισμένο από δεκάδες γιατί με δυσκολία πειθαρχεί  ν'αποτυπώσει τη φρίκη. Ναι είναι αλήθεια στα μεταξύ μας πηγαδάκια με συνανθρώπους μου, εισπράττω  άγρια συναισθήματα οργής.
Θέλω να καταλάβω, πρώτα για μένα...  
Θέλω να καταλάβω:
Που πήγε η ισχυρή οικονομία, η περίφημη σύγκληση, η (ψεύτικη) ισοτιμία που ...... ευτυχώς την "κλειδώσαμε" τότε.... μαζί με τον κ.Σημίτη ! ! !
Τότε δεν ξεκίνησαν οι επιδοτήσεις των κομμάτων (με δανεικά από τους ...... κουτόφραγκους) ?

Θέλω να καταλάβω: Που πήγε η καθαρή απαστράπτουσα Ελλάδα των Ολυμπιακών  (οι εγκαταστάσεις που σαπίζουν) ?


Τους αγώνες δεν τους αναλάβαμε για να βγάλουν κάποιοι, την porse τους, το σκάφος, 
ή μια αξιοπρεπή πισίνα στο "ψιλοαυθαίρετο" στη Μύκονο.

Τους Ολυμπιακούς τους αναλάβαμε για ν' αποδείξουμε (στους εαυτούς μας  και στους ξένους), ότι δεν είμαστε μόνο φορείς θρύλων, ότι αξίζουμε και τώρα οι Ελληνες, τον θαυμασμό και τον σεβασμό άλλων λαών.

Με τη ευκαιρία τόσων έργων θα βελτιώναμε, θ' αναπτύσαμε, να αναβαθμίζαμε την ΕΛΛΑΔΑ, αισθητικά, πολιτιστικά, τουριστικά.
Ε, ε,   έτσι δεν είναι ?

Θέλω να καταλάβω: Που πήγε η οχυρωμένη οικονομία, που θ`άντεχε στη κρίση, του κ. Καραμανλή?
Τι κάνουν όλοι αυτοί, οι αξιοσέβαστοι πολιτικοί που 'ετράφησαν' , 'τρέφονται' και θα 'τρέφονται' τόσα χρόνια από μας ; Σκληρή περιγραφή ; Ναι, πιο σκληρή όμως το γεγονός... και η αλήθεια περισσότερη... Μας έριξαν στα βράχια ! ! ! το χειρότερο ; Ουδεμία ευθύνη φέρουν ! ! !
Δεν ήταν - δεν είναι άμισθοι εθελοντές, δεν μας κάνανε χάρη, ούτε μαθητευόμενοι μάγοι ..... στου κασίδη το κεφάλι.
Ήταν αυθεντίες, ήταν οι καλύτεροι, ήταν ακριβομορφωμένοι, και πληρώνονταν και πληρώνονται. Εμείς το ξέρουμε,  εκείνοι τόχουν καταλάβει ;  Αν νομίζουν ότι ροκανίζοντας το χρόνο απομακρύνονται  οι ευθύνες.

Κάνουν λάθος, δεν ξεχνιέται... γραφτήκατε αγαπητοί στην ιστορία κι αυτό δεν αλλάζει.


Ήτανε όλα μούφα, έτσι λένε οι νέοι, είσαστε μούφα κύριοι... που σημαίνει κίβδηλοι, ακατάλληλοι για να κυβερνήσετε, λυπάμαι αλλά είσαστε.

Πρέπει να πάρουμε τις αποστάσεις μας. Δεν θα μας οδηγήσετε ούτε στην αυτοκτονία, ούτε στη τρέλλα.....
Θα μείνουμε όρθιοι και ψύχραιμοι.

Οι καταναλωτές όταν ένα προϊόν είναι ελαττωματικό το επιστρέφουν.

Είσαστε ελαττωματικό προϊόν....... ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.  Θέλουμε ανθρώπινη  εξουσία, φιλική στον πολίτη.
Δεν είμαστε υπήκοοι, δεν είμαστε σκλάβοι.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ....... και όχι άλλα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ..... (γιατί εξακολουθούν 
τα παραμύθια).

Εδώ και δυόμισι χρόνια για κάθε "καινούργιο" που συμβαίνει.... περιμένουμε κάτι και λέμε μέσα μας, τώρα... τώρα κάτι θα αλλάξει... θα ξυπνήσουμε από τον εφιάλτη, που όμως δεν είναι δυστυχώς, είναι αλήθεια το έχετε διαπράξει το έγκλημα.

Μα, θα "βγεί μπροστά" κάποιος αξιωματούχος, πολιτικός ?   Νοιώθοντας τις τεράστιες ευθύνες του, απέναντι στα παιδιά του και τους συνανθρώπους του ?

Μα, θα επέμβει η δικαιοσύνη που 'βλέπει' ?   Γιατί βλέπει,  έχει γνώση αυτών που γίνονται, έχει γνώση για τα ομαδικά εγκλήματα που έχουν γίνει.
Όπως: Οι επιδοτήσεις των κομμάτων.... όχι όταν υποτίθεται είχαμε χρήματα, αλλά τώρα που δεν ΕΧΟΥΜΕ.
Όπως: Οι δανειοδοτήσεις των κομμάτων από τις Τράπεζες. (τα δανεικά κι αγύριστα ποιός θα τα πληρώσει?) Τι είναι τα κόμματα, επιχειρήσεις?  Εχουν κέρδη?  Και αν έχουν, από ποιές δραστηριότητες ?

Πώς θα επιστρέψουν τόσα χρήματα? Ποιανού χρήματα ξόδεψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για το νέο στρατηγείο του κόμματος? 
Γιατί άλλαξε ο κ. Σαμαράς (πρώτη του δουλειά) τα γραφεία της Ν.Δημοκρατίας? 

ΓΙΑΤΙ παιδιά?  Ας μου πει κάποιος.... Από πια πηγή "αυλίζει" τόσο χρήμα ?  Γιατί δεν έχουν εισπραχθεί ακόμα οι φορολογίες ακίνητης περιουσίας του '09, '10, και ..... 

Γιατί εισπράτουν ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ   που ονόμασαν ειδικό τέλος ακινήτων?   Βία δεν είναι η τρομοκρατία   που ασκείται... ότι αν δεν ... πληρώσεις το "τέλος" ΘΑ ΣΟΥ ΚΟΨΩ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ? 

Αφού ήξεραν όλοι (εκτός από μας) ότι το κράτος για να πληρώνει εκτός από τις ανάγκες του λαού, και αυτούς που είχανε ακριβά γούστα, αυτούς είχαν λίγο μακρυά χέρια, αυτούς που δεν σεβάστηκαν τον όρκο τους, δανειζόταν συνέχεια ?

Δηλαδή οι κομματικές επιδοτήσεις του '10 και του '11 δόθηκαν από τα χρήματα  του ΔΝΤ, και της ΕΕ ?    Είναι έτσι... ?

Δηλαδή εμείς μετράμε τις δεκάρες στα ράφια του supermarket, πριν επιλέξουμε προϊόν και εσείς οι "εκλεγμένοι" μας, επιλέγετε κουρτίνες, πίνακες, και άλλα αξεσουάρ που θα σφραγίσουν την επιβλητική σας προσωπικότητα? 

Τα ακριβά γούστα να τα εξυπηρετείτε με δικά σας χρήματα και όχι από τα κονδύλια των υπουργείων, χωρίς έλεγχο.

Το ύφος μου είναι δικαιολογημένο, είμαι ένας φτωχός πολίτης μιας φτωχής χώρας (την καταντήσανε). Άρα και οι πολιτικοί μας, αν μας σέβονται όπως εμείς, πρέπει να πράττουν και να ζούν ανάλογα, α ν ά λ ο γ α !
Η Ελληνική μου παιδεία αυτό μου έμαθε. Τέλος να εκφράσω μια απορία. Πώς έγινε... ας μου πει κάποιος από τους ειδήμονες, αυτή η φτωχή σε ορυκτό πλούτο (όπως διαβεβαίωναν διάφοροι πολιτικοί) χώρα, μόλις υπογράψαμε παραχωρήσεις εθνικού πλούτου,  η χώρα ξαφνικά να γίνει πλούσια ;  
Μπορεί να σε τρελάνουν καμιά φορά οι σύμπτωσεις ε ;
_____________________________________________________

 Ουτοπία 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.